10 x het leukste buiten­speelgoed

Voor een zomer vol plezier

De temperaturen stijgen en de tuin staat opnieuw in bloei. Dat kan maar één ding betekenen: eindelijk weer lekker lang buiten spelen! Met deze tien tips maak je van je tuin een echte buitenspeeltuin. Kinderen blij, jij blij!

#1 Trampolines voor groot …

Een trampoline staat garant voor uren springplezier voor jong en oud. Niks zo leuk als jouw kinderen urenlang te zien uitleven op een trampoline.

Doe-tip!

Kruip met z’n allen op de trampoline en breng de nacht door onder de sterrenhemel. Lukt het jou om te springen met je slaapzak aan?

Kies jouw trampoline

#2 … en klein

Trampolinespringen alleen geschikt voor de grotere waaghalzen? Zeker niet! Ook de allerkleinsten zijn gek op springen. Slecht weer? Geen probleem, je kunt de minitrampoline zowel binnen als buiten gebruiken.

Doe-tip!

Op een zonnige dag kunnen de kinderen heerlijk afkoelen op de trampoline. Leg enkele volle waterballonnen op de trampoline en springen maar!

Ontdek alle trampolines

#3 Speelhuisjes

Wie zegt dat een buitenkeuken alleen voor volwassenen is? Kinderen maken de lekkerste soepjes en moddertaartjes. En met een coole short en koksmuts kookt je kleine chef nog beter. De leukste manier om hun fantasie aan te moedigen, is om eens te gaan eten in hun restaurantje.

Doe-tip!

Ken jij de regenboogspaghetti al? Het enige wat je nodig hebt, is een portie pasta en een paar druppeltjes voedingskleurstof in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Spaghetti zag er nog nooit zo kleurrijk en lekker uit.

#4 Zandbakken

Kun je niet naar het strand, dan haal je het strand toch gewoon naar je tuin? Niets fijner dan lekker in het zand te wroeten en zandtaartjes te bakken. Geen fan van zandkorrels? Vul de zandbak op met water of maak er een kleurrijk ballenbad van.

Doe-tip!

Ook zo’n zin in zon, zee en strand? Met een strandstoel en frisse mocktail ben je klaar om van je private, zonovergoten playa te genieten!

#5 Moestuin(tje)

Een eigen minimoestuin is een leuke manier om je kinderen te leren over waar hun eten vandaan komt. Extra win: zo hebben je kinderen hun eigen tuinprojectje en zullen ze apetrots zijn als ze hun zelfgekweekte groenten kunnen oogsten en opeten. Waar zijn die groene handjes?

Doe-tip!

Ga eens op microavontuur in je eigen tuin. Pluk er allerlei kruiden, planten, grassen, bloemetjes en brouw jullie eigen heksenketel. Abracadabra!

#6 Speeltuin

Wat dacht je ervan om van je tuin een speeltuin te maken? Een spelletje petanque met opa en zijn pastis, een boogschietwedstrijd tussen ervaren schutters of een beetje Viking Kubb met vrienden of familie: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Doe-tip!

Een partijtje bowlen zonder de tuin te verlaten? Het is mogelijk! Neem 10 flessen van dezelfde hoeveelheid, verf ze, vul ze met water of zand en plaats ze in een driehoek. Het enige wat je moet doen is één voor één een bal gooien om alle kegels om te gooien!

#7 Eigen plekje

Net als een eigen slaapkamer hebben kinderen ook graag in de tuin een eigen plekje. Een fijne zone om te spelen, een fantasiewereld te creëren of gewoon te chillen. Zin om indiaantje te spelen of een theekransje te houden met vriendjes?

Doe-tip!

Leg er een zachte plaid en een paar vrolijke kussens in om het extra gezellig te maken. Ideaal om bij zonsondergang samen een boekje te lezen. Vergeet het kampvuur niet!

#8 Glijbanen

Trap op, glijbaan af, trap op, glijbaan af … Het is ongelooflijk hoe kinderen honderden keren van de schuifaf zoeven zonder er genoeg van te krijgen. Nog een keer?

Doe-tip!

Lekker afkoelen tijdens een zonnige dag? Maak er met de tuinslang een waterglijbaan van. Klaar om de snelste tijd neer te zetten?

#9 Speeltoestellen

Als je wat extra ruimte hebt, kun je de speeltuin gewoon naar je tuin halen. Garandeer nog meer speelplezier met een glijbaan, schommel én klimmuur ineen. En actie!

Doe-tip!

Gooi oude lakens en wasknijpers in de strijd en laat je kinderen een zo groot mogelijk tentenkamp bouwen. Voorzie wat leuke muziek en eventueel een picknick of barbecue om het helemaal top te maken. Lang leve het buitenleven!

#10 Rijden maar!

Zijn je kinderen oud genoeg om te leren fietsen, steppen of skaten? De zomer is de perfecte tijd om te beginnen! Kom op kinderen... rijden maar!

Doe-tip!

Er gaat niets boven leren terwijl je plezier hebt: teken met krijt een parcours op de grond met bochten, verkeerslichten, zebrapaden, enz. De kinderen zullen het geweldig vinden om op dit circuit te rijden en tegelijkertijd de basis van verkeersveiligheid te leren!