5 tips voor een gezellige najaarstuin

Een tuin is het hele jaar genieten … ook in de herfst. Probeer eens een gezellige herfstbarbecue, maak pizza’s in de buitenoven, geniet van een warme thee of glühwein bij de terrashaard of lees een goed boek bij een vuurschaal. Laat het najaar maar beginnen!

Geslaagde herfstbarbecue

Ook bij frissere temperaturen kan je genieten van een lekkere barbecue. Nodig jouw vrienden of familie uit, zorg voor een warm welkom en beleef gegarandeerd een gezellige avond.

Bezorg je gasten een warm welkom

  • Met een terrasverwarmer zorg je meteen voor sfeer én warmte.
  • Een knetterende vuurkorf of vuurschaal? De oogjes van je gasten gaan meteen blinken!
  • Regen, sneeuw of hagel? Hou het droog met een partytent.
  • Heeft iemand toch nog kou? Voorzie voor de zekerheid ook enkele sjaals, mutsen en dekentjes.

Sfeervolle verlichting

Sfeerverlichting is onmisbaar in de donkere wintermaanden. Een vuurkorf of vuurschaal zorgt meteen voor een warme en gezellige touch. En voorzie ook wat extra sfeerverlichting: kaarsen, feestverlichting, gekleurde lampionnen …

Heerlijke seizoensgroenten

Wat leg je nu op de barbecue? Kies smakelijke seizoensgroenten zoals witloof of kool. Heerlijk met een stukje vis of wild. En met het koude weer kan je ook kiezen voor extra pittige, hartverwarmende kruiden.

Kampvuur in de tuin

Wat is er op een koude herfst- of winteravond gezelliger dan een rood gloeiend, knisperend kampvuur? Zit met je vrienden rond de vuurkorf en geniet van een smeltende marshmallow of een smaakvol appeltje in het vuur. Zorg ook voor gezellige stoelen en genoeg dikke dekens om knusjes onder te kruipen.

Hou het warm

In de herfst of winter even buiten zitten om te genieten van de stilte, de kleuren of de frisse buitenlucht? Of van elkaar … lekker onder een dekentje? Met een goede terrasverwarming (op elektriciteit, gas of hout) beleef je gegarandeerd meer dan 1 warme winteravond!

Alle terrasverwarming

Licht in de duisternis

Beginnen de dagen al te korten? Maak het extra gezellig in de tuin of op het terras met leuke lampionnen. Die kan je het hele seizoen laten hangen. Denk ook aan windlichtjes (met kaarsen), sfeervolle tafellampen enz.

Ontdek onze artikelen

Feestje!

Wie zegt dat tuinfeestjes enkel in de lente en zomer kunnen? Haal die plooitafels maar weer boven want ook in de herfst of winter kan je feestelijk buiten aperitieven. Op het terras, in de tuin of in de partytent!

Bekijk ook zeker eens deze toppers