Spaar mee en maak de bijen blij!

DreamLand, OKay, OKay Compact en Bio-Planet zijn helemaal in de ban van de bijtjes! Van 24 april t.e.m. 18 juni 2019 krijg je per aankoopschijf van € 15 een gratis stickerzakje met 3 stickers en 1 spaarzegel. Verzamel alle stickers in een mooi verzamelalbum en ruil je spaarzegels in voor een voordelige bijenknuffel of een zaadbommetje. En bij DreamLand krijg je een extra stickerzakje per aankoop van een artikel uit het assortiment Tuinieren of een van de zes speciaal geselecteerde zandspeelgoedartikelen (enkel verkrijgbaar in de winkel)!


Bee Happy-verzamelalbum

Kleef alle 75 stickers in een exclusief verzamelalbum vol weetjes, knutseltips en leuke spelletjes! Je vindt het in je DreamLand-winkel voor € 1,49.


Bee Happy-spaarkaart

In elk stickerzakje vind je ook 1 spaarzegel. Je kan zegels combineren uit DreamLand-, OKay-, OKay Compact- en Bio-Planet-winkels. Met een volle spaarkaart van 8 zegels kan je een bijzondere bijenknuffel kopen voor amper € 4,99. Er zijn 4 verschillende knuffels te verzamelen, waarvan Bumble Lee enkel en alleen bij DreamLand verkrijgbaar is! Of je kan er een zaadbommetje mee kopen voor € 2,49. Je kan jouw spaarkaart inruilen tot en met 29/6/2019.

Kom meer te weten over de bijtjes en word vriendjes!

Hier kom je alles te weten over de ijverige bijtjes! Wist je dat we zonder bijen veel minder knapperige groenten en sappig fruit zouden hebben? En wist je dat bijen tot 4 kunnen tellen? Lees snel verder voor meer toffe weetjes en leer veel bij over de bijtjes!

Wist je dat...

 • Alle tomaten worden bestoven door de hommel?
 • Als er geen bijen meer zouden zijn, de mensen dat allemaal zelf moeten doen en er zo 50 % minder appeloogst zou zijn?
 • Bij de bijen, hommels en wespen het enkel de vrouwtjes zijn die kunnen steken?
 • Een honingbij kan tot 4 tellen en dus het concept van 1, 2, 3, 4 kent? Dat laatste blijkt uit onderzoek. Honingbijen werden in een tunnel geplaatst en leerden dat ze een beloning kregen als ze een bepaald aantal herkenningspunten waren gepasseerd, onafhankelijk van hoelang ze moesten vliegen. Het bleek dat bijen tot vier kunnen tellen en als ze dat eenmaal hadden geleerd, konden ze zelfs tellen als ze de herkenningspunten nog niet eerder hadden gezien.
 • Onze planten voor 80 % door bijen bestoven worden?
 • De totale afstand die alle bijen van een bijenkorf elke dag afleggen, soms zo ver is als van de aarde naar de maan?
 • Een bijenkoningin tot wel 2000 eitjes per dag kan leggen?
 • In het Engels een dar een ‘drone’ heet? Daar komt ook de naam van de elektronische drones vandaan!
 • Er in de korf zo veel werk te doen is, dat de werksters bijna nooit slapen?
 • Verschillende bloemen andere smaken van honing opleveren? Dat komt omdat de nectar van allerlei bloemen anders smaakt.
 • De kleur van de honing kan verschillen? Het gaat van bijna doorzichtig lichtgeel tot donker goudbruin.
 • Archeologen onlangs een vat honing in een graf van een oude Egyptenaar ontdekten? Na al die duizenden jaren was de honing nog steeds eetbaar!
 • Er naast honing nog veel meer dingen gemaakt worden in de bijenkorf? Bijenwas, propolis, koninginnenbrij… Van bezige bijtjes gesproken!
 • Courgettes, avocado’s, paprika’s en zonnebloemen niet kunnen overleven zonder bijen?

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over onze actie? Dan vind je hier sowieso het antwoord!

  Wat zijn zaadbommetjes?

  Zaadbommetjes zijn kleine balletjes gemaakt van aarde, klei en bloemzaden.

  Zijn de bloemzaadjes in de zaadbommetjes biologisch?

  Neen, ze zijn niet biologisch gecertifieerd. Maar ze zijn wel heel gunstig voor de bijen. Ze bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor de bijen. Alle ingrediënten zijn natuurlijk: aarde, klei, water en zaden (EU productie). Alleen dragen ze geen bio-label.

  Van welk materiaal is het jutezakje gemaakt?

  Het zakje is aan de buitenkant van jute (buiten) en aan de binnenkant van katoen.

  Zijn de jutezakjes herbruikbaar?

  Ja, je kan het juten zakje achteraf gebruiken in de keuken om je verse kruiden in te plaatsen, als verzamelmand voor je haarspeldjes in de badkamer of om je dubbele stickers of kleurpotloden te bewaren in de keuken.

  De knuffels en/of de jutezakjes met zaadbommetjes in de winkel zijn op, hoe kan ik toch mijn knuffel of jutezakje met zaadbommetjes krijgen?

  Geen knuffel of jutezakje met zaadbommetjes kunnen bemachtigen? Neem dan contact op met een winkelmedewerker. We doen ons best om ervoor te zorgen dat je alsnog de gewenste knuffel of het jutezakje met zaadbommetjes krijgt, maar we zijn hier gebonden aan onze voorraad.

  Ik heb geen spaarzegels gekregen van de kassamedewerker. Hoe kan ik toch mijn spaarzegels krijgen?

  We kunnen geen spaarzegels opsturen, maar je kan met jouw kassaticket naar je DreamLand-winkel gaan en dit alsnog aan een kassamedewerker vragen.

  Wanneer ontvang ik spaarzegels?

  Per aankoopschijf van € 15 aan artikelen in onze winkels of webshop ontvang je een spaarzegel. Er zit 1 spaarzegel in het stickerzakje dat je krijgt aan de kassa. Bij aankoop van artikelen uit het tuinierassortiment en van enkele geselecteerde zandspeelgoedartikelen (enkel in de winkel) ontvang je een extra stickerzakje.

  Ontvang ik ook spaarzegels bij aankopen in de webshop?

  Ja, indien je reserveert op dreamland.be, er geen automatische aanhuislevering van toepassing is op het bestelde artikel en je jouw bestelling komt ophalen in een DreamLand of OKay-winkel.

  Wanneer heb ik een knuffel bij elkaar gespaard?

  Met 8 zegels heb je een volle spaarkaart die je kan inleveren in één van onze winkels om een knuffel met korting te kunnen aankopen.

  Wanneer heb ik een jutezakje met zaadbommetjes bij elkaar gespaard?

  Met 8 zegels heb je een volle spaarkaart die je kan inleveren in een van onze winkels om een jutezakje met 4 zaadbommetjes met korting te kunnen aankopen.

  Moet ik nog geld bijbetalen voor een knuffel of een jutezakje met zaadbommetjes?

  Ja, bij het inleveren van een volle spaarkaart ontvang je een gratis knuffel mits bijbetaling van € 4,99 of een jutezakje met 4 zaadbommetjes mits bijbetaling van € 2,49.

  Kan ik de knuffels en jutezakjes met zaadbommetjes ook kopen?

  Ja, de knuffels zijn zonder volle spaarkaart te koop voor € 9,99 en de jutezakjes met 4 zaadbommetjes zijn te koop voor € 6,99.

  Hoeveel knuffels en jutezakjes met zaadbommetjes zijn er?

  Er zijn 4 verschillende knuffels die je kan sparen: Queen Bee, Little Jack, Bizzy Suzie en Bumble Lee. Bumble Lee is exclusief verkrijgbaar bij DreamLand. Daarnaast kan je sparen voor 3 verschillende jutezakjes met 4 zaadbommetjes: margriet, klaproos, korenbloem.

Voor bezige bijen

Word een BEE-F-F door zelf een zaadbommetje te maken!

Bijen hebben het steeds lastiger omdat er alsmaar minder bloemensoorten bloeien. Gelukkig kunnen wij hen samen helpen! Met deze zaadbommetjes tover jij je tuin of buurt zó om tot een fleurig bijenparadijs.

Nodig:

 • 1 grote mengkom
 • 1 glas
 • 500 gram klei in poedervorm
 • potgrond
 • zaadmix (best van inheemse bloemen zoals margrieten, korenbloemen, klaprozen, goudsbloemen…)
 • water (handig in een plantenspuit)

Zo maak je ze:

 • Doe 5 volle glazen kleipoeder in de grote kom.
 • Per 5 schepjes klei voeg je 1 glas potgrond toe.
 • Meng er de zaadjes onder.
 • Spuit wat water op het klei-aarde-zaadmengsel. Meng goed.
 • Spuit er telkens wat water bij tot het geheel na een tijdje een grote bal klei wordt.
 • Verdeel de grote bal in kleinere balletjes (diameter ongeveer 3 cm).
 • Laat de balletjes 2 à 3 dagen uitharden op een droog plekje uit de zon.
 • Je zaadbommetjes zijn klaar! Gooi of plant ze in je tuin. Na ongeveer 2 maanden zie je de bloeiende bloemen – en hopelijk ook de bijhorende bijtjes.

De natuur een handje helpen?

Met een eigen insectenhotel in je tuin zorg je voor een veilige nest- en rustplaats voor bijen en allerlei andere insecten. Met jouw hulp voelen ze zich meteen helemaal thuis in jouw tuin!

Actie geldig van 24/4 t.e.m. 18/6/2019 in alle DreamLand-winkels in België en op dreamland.be (onder voorwaarde dat de ophaling plaatsvindt in je DreamLand- of OKay-filiaal). Actie niet geldig op artikelen van Dreambaby (die verkocht worden bij DreamLand), geschenkkaarten en gaming vouchers & pretparktickets op dreamland.be. Bij aankoop van een deelnemend artikel ontvang je een extra stickerzakje met daarin 3 stickers en een spaarzegel. Zolang de voorraad strekt. In totaal zijn er 75 stickers te verzamelen. Wanneer je 8 spaarzegels hebt verzameld, kan je t.e.m. 29/6/19 1 jutezakje met 4 zaadbommetjes kopen aan € 2,49 i.p.v. € 6,99 of 1 bijenknuffel aan € 4,99 i.p.v. € 9,99. Niet cumuleerbaar. Niet inwisselbaar tegen contant geld in de winkel. Niet geldig in de pop-ups Tuin & Terras in Halle en Kortrijk. Actie enkel geldig op vertoon van je Xtra-app of -kaart.