De Grootste Bloemenzee

#HonderdDuizendBloemenVanPapier

Er groeien weer bijzondere papieren bloemen aan onze kust en daar doet DreamLand graag aan mee: samen met Ketnet en Theater aan Zee gaan we deze zomer voor nóg meer kleur! We roepen jong en oud op om de handen in elkaar te slaan en in Oostende de grootste bloemenzee van papier te creëren. Knutsel samen met familie en vrienden je eigen strandbloem(en) en help mee om 100.000 papieren strandbloemen te verzamelen. De bloemen worden ingezameld in de DreamLand- en Colruyt Laagste Prijzen-winkels in Vlaanderen en Brussel en zullen een bijzondere plek krijgen aan zee. Waar en wanneer ze precies zullen opduiken op het strand van Oostende, blijft nog even geheim. Klaar om samen het grootste bloementapijt ooit te maken? Ontdek hieronder alle details en doe mee!

Op 10 of 17/7 kan je in de deelnemende DreamLand-winkels ook terecht voor een leuke workshop strandbloemen knutselen. De workshops zullen in de namiddag georganiseerd worden, kom zeker eens langs!

Waarom steunen wij dit initiatief?

De Grootste Bloemenzee wil inzetten op een zorgeloze én vrolijk gekleurde zomer, het samenbrengen van verschillende generaties en culturele achtergronden en het onder de aandacht brengen van de strandbloem als immaterieel erfgoed aan onze kust. De apotheose wordt een wonderlijke en kleurrijke bloemenzee die onverwachts en onaangekondigd op het strand van Oostende zal verschijnen.

Papieren strandbloemen verkopen is een unieke traditie aan onze kust. De kleurrijke bloemen in crêpepapier waarmee kinderen winkeltje spelen in ruil voor schelpjes: we hebben er allemaal wel een of andere herinnering aan. Vanuit die bijzondere traditie verbinding en verwondering creëren, daar zet DreamLand met plezier zijn schouders onder. Net omdat we in de afgelopen coronaperiode die onderlinge connectie hebben moeten missen, maken we graag iedereen warm om mee te doen met dit mooie project, om op die manier voor wat extra zorgeloosheid, verwondering en verbondenheid te zorgen.

Hoe doe je mee?

  1. Knutsel een of meer strandbloemen. Gebruik zoveel mogelijk kleur, en zorg ervoor dat je bloem niet hoger is dan 50 cm.

    Al het knutselmateriaal dat je nodig hebt, vind je in je DreamLand-winkel of op dreamland.be:

  2. Weet je niet hoe je eraan moet beginnen? We zetten je alvast op weg met enkele praktische knutseltips:

    Download het stappenplan

  3. Klaar? Deel je mooiste creatie op sociale media, zo inspireer je je vrienden en familie om ook een mooie bloem te knutselen. Tag ons in je post, gebruik #HonderdDuizendBloemenVanPapier en #DreamLand en wie weet reposten we jouw kleurrijke strandbloem!

  4. Alle bloemen worden verzameld in de DreamLand- en Colruyt Laagste Prijzen-winkels van Vlaanderen en Brussel en zullen van daaruit naar zee gebracht worden. Breng je zelfgemaakte strandbloem(en) vóór 22 juli binnen in een DreamLand- of Colruyt Laagste Prijzen-winkel bij jou in de buurt.

  5. Je taak zit erop! Hou je ogen en oren goed open, want samen met jouw bloem zullen er straks 99.999 andere strandbloemen opduiken op het strand van Oostende. Waar en wanneer blijft nog even een verrassing, waakzaam zijn is de boodschap! Hou dus zeker al onze kanalen goed in de gaten en mis niets van de grote onthulling!

In samenwerking met