Wat is herroepingsrecht?

Je hebt het recht ons te melden dat je afziet van jouw aankoop en kan deze retour zenden binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst. Je betaalt niets in het postpunt of postkantoor als je langs deze weg retourneert. Na aanvaarding van jouw retour betalen wij de aankoop terug, verminderd met de retourkost.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen moet je ons, DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle, tel. 02/363 56 56, dreamland@dreamland.be, via een ondubbelzinnige verklaring (bijv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kan hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.

De termijn van 14 kalenderdagen laat je toe het gekochte artikel te beoordelen en inspecteren zoals in een winkel. In die tijd moet je het gekochte artikel met de nodige zorg hanteren. Je mag het artikel slechts uitpakken voor zover het noodzakelijk is om je inspectierecht uit te oefenen. Het gekochte artikel mag alleen in de originele staat en in de originele verpakking worden geretourneerd.

Als het artikel niet meer verkoopbaar is omdat je het gebruikt hebt (elektrische tandenborstels, scheerapparaten, koffiezetapparaten, artikelen waarbij hygiëne van belang is …) zal het artikel volledig worden aangerekend.

Ook voor volgende artikelen geldt het herroepingsrecht niet:

  • gemonteerde, gebruikte, vuile, beschadigde en onvolledige artikelen;
  • artikelen waarvan de verpakking geopend (volledig of gedeeltelijk), waardoor ze niet meer als nieuw verkocht kunnen worden;
  • computerprogrammatuur, audio-en video-opnamen waarvan de verzegeling is verbroken;
  • artikelen die een duidelijk persoonlijk karakter hebben;
  • artikelen die niet geretourneerd kunnen worden;
  • artikelen afkomstig van een huwelijks-, geboorte- of geschenkenlijst.