Griezelige recepten

Griezelige cupcakes

Ingrediënten

  • 250 g suiker
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 250 g gesmolten boter
  • 4 grote eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Melkchocoladepasta
  • Om te versieren: snoepgoed, suikerpasta, halloweensuikerfiguurtjes, botercrème

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa. Voeg de gesmolten boter toe en zeef de bloem erover. Meng alles goed.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het deeg.
  4. Vul de papieren vormpjes en bak in 30 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.
  5. Laat de cakejes afkoelen.

Afwerking

Versier de cupcakes. Breng botercrème aan op de cupcake en versier met de halloweensuikerfiguurtjes. Of bedek de cupcake met zwarte suikerpasta en teken een spinnenweb met de witte schrijfstift. Laat je creativiteit de vrije loop!

Halloweenkoekjes

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 1 eidooier
  • 375 g + 1 eetl. patisseriebloem
  • 140 g bloemsuiker
  • 1/2 flesje vanillearoma
  • Om te versieren: suikerpasta, halloweensuikerfiguurtjes en schrijfstiften voor gebak

Voorbereiding

  • Snij de boter in klontjes.
  • Zeef de bloemsuiker boven een kom.
  • Zeef 375 g bloem boven een andere kom.

Recept

  1. Meng het vanillearoma, de eidooier en de boter met de bloemsuiker met een houten lepel. Voeg de gezeefde bloem toe en mix tot een homogeen deeg.
  2. Snij het deeg in 2 porties en wikkel in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 190 °C en bedek een ovenplaat met bakpapier.
  4. Bestrooi het werkblad met 1 eetl. bloem en rol de porties deeg uit met een deegrol (of een glazen fles). Maak figuurtjes (ster, hart …) met uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.
  5. Zet de figuurtjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Afwerking

Bedek de koekjes met suikerpasta en versier met de halloweensuikerfiguurtjes. Of teken naar smaak een spookje, een pompoen, een skelet ... met de schrijfstiften. Even laten drogen en smullen maar!

Soep met spinnenkopjes

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 2 uien
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Kerriepoeder
  • 250 g gemengd gehakt
  • 15 spaghettistokjes
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Boter

Recept

  1. Schil en ontpit de pompoen en snij in stukken. Pel de ui en hak grof.
  2. Stoof de ui glazig in boter, voeg er de pompoen aan toe en overgiet met de bouillon. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook.
  3. Meng het paneermeel door het gehakt en vorm er met je handen kleine soepballetjes van. Breek de spaghettistokjes en prik ze in de soepballetjes tot je een stekelhoofdje bekomt.
  4. Mix de soep, breng op smaak met kerriepoeder en breng terug aan de kook. Schep er de stekelhoofdjes in en laat doorkoken tot de haartjes zacht worden.
  5. Verdeel de spinnekopjes over voorverwarmde borden en overgiet met de soep.