Star Wars

Star Wars: The Last Jedi

Eerst even up-to-date raken …

De eerste Star Wars-film verscheen in 1977. Ondertussen zijn we 40 jaar, 8 langspeelfilms en een hoop animatieverhalen verder. Logisch dat de hele saga wel héél uitgebreid is. Kort gezegd is Star Wars een episch ruimtesprookje, waar goed het opneemt tegen het kwaad.

Het begint allemaal bij Anakin Skywalker, die door zijn leermeester Obi-Wan Kenobi opgeleid wordt tot jedi. Opzet? Vrede brengen in het universum. Maar dat mislukt natuurlijk. Anakin loopt over naar de dark side en verkiest een carrière als Sith Lord Darth Vader onder leiding van de duistere Keizer Palpatine.

[+] Meer lezen [-] Minder lezen

De personages van Star Wars: The Last Jedi

Rey

Rey

Met de kracht van de Force die in haar ontwaakt, reist Rey naar de verborgen wereld van Ahch-To om Luke Skywalker te vinden, de laatste hoop van het Verzet. In de hoop hem te vinden, ontdekt Rey in plaats daarvan een man die haar verwachtingen uitdaagt.

Finn

Finn

Finn zet zich in voor de strijd tegen zijn voormalige bondgenoten in de Eerste Orde. Met het verzet dat zich aan het voorbereiden is op het verdedigen van de Eerste Orde, staat Finn klaar om deel te nemen aan de strijd om de vrijheid.

Poe Dameron

Poe Dameron

Nu het conflict tussen de Eerste Orde en het Verzet is geëscaleerd naar openlijke oorlogsvoering, komt Poe op als een gedurfde leider van een squadron. Hij is dapper, maar met zijn streken geraakt het geduld van de vijand én van de Resistance-commando’s op.

Luke Skywalker

Luke Skywalker

Nadat de tragedie zijn poging om de Jedi Knights te herbouwen vernietigde, verdween Luke Skywalker uit de Galaxy en leefde hij een nederig bestaan op de planeet Ahch-To. Nu heeft het verzet hem nodig om de pogingen van de slechte eerste orde te dwarsbomen.

General Leia Organa

General Leia Organa

Leia Organa is op de vlucht voor de duistere krachten die vastbesloten zijn de vrijheid in de Galaxy te verbrijzelen. Leia, een levende legende, leidt de afnemende vloot van verzetsstrijders en vecht tegen de Eerste Orde.

Kylo Ren

Kylo Ren

Na de nederlaag tegen de aaseter Rey, richt Kylo Ren zijn sinistere pogingen opnieuw op het vernietigen van het verzet. Maar hoewel hij krachtiger groeit in de duistere kant van de Force, heeft Kylo Ren nog steeds veel te bewijzen aan zijn duistere mentor.

Rose Tico

Rose Tico

Rose Tico is onderdeel van de ploeg die de verzetstrijders in leven houdt. Ze haat de Eerste Orde al van kleins af aan. Nu ze in staat is om terug te vechten tegen de vijand, houdt Rose de focus op haar missie.

C-3PO

C-3PO

De dreiging van de Eerste Orde is van groot belang voor de ongeruste droid C-3PO, maar hij blijft trouw en loyaal aan General Leia Organa en blijft haar dienen.

Topverkopers Star Wars

Alles van Star Wars
 

Toffe weetjes over Star Wars: The Last Jedi

  1. Een aantal films die de schrijver/regisseur Rian Johnson bekeken heeft ter inspiratie tijdens het ontwikkelen van Star Wars: The Last Jedi zijn "12 O'Clock High" (1949), "To Catch a Thief" (1955) en "Three Outlaw Samurai" (1955). 1964).
  2. Regisseur Rian Johnson had tijdens het filmen van The Last Jedi voortdurend zijn eigen persoonlijke 35-mm camera rond zijn nek en genoot ervan om spontane foto's te maken van alles wat hij interessant vond. Johnson ondertekende ook zijn naam op de Millennium Falcon en registreerde het moment uiteraard met een foto!
  3. Rian Johnson had een korte cameo in "Rogue One: A Star Wars Story" aan boord van de Death Star als een keizerlijke wapen technicus.
  4. Academy Award®-winnende productie-ontwerper Rick Heinrichs kreeg de taak om de The Last Jedi-omgevingen en decors te ontwikkelen. De omvang hiervan was enorm, met 120 sets die alle podia en backlots gebruikten in Pinewood, evenals podia in Longcross Studios en twee buitenlandse filmlocaties, Dubrovnik (Kroatië) en de Wild Atlantic Way (Ierland).
  5. Voorafgaand aan de productie kon Rick Heinrichs zich onderdompelen in de spectaculaire bibliotheek van visuele referentie aan de Skywalker Ranch. Vervolgens begon hij met het creëren van een enorme eigen referentiebibliotheek om deze met zijn team te delen, waardoor ze zowel de kans kregen om de originele esthetiek van George Lucas te onderzoeken én nieuwe concepten te verkennen en de nieuwe werelden en omgevingen voor te stellen die Rian Johnson voor ogen had.
  6. Het Jedi-dorp is ontworpen om gebouwd te worden op een klif aan de westkust van Ierland, maar praktische, logistieke en veiligheidsredenen maakten het filmen hier onmogelijk. Daardoor werd de set (een reeks bijenkorfhutten, gebaseerd op de eilandhutten waar de monniken hadden geleefd) voor het eerst gebouwd op de Pinewood Backlot. Nadat de scènes waren voltooid in Pinewood, werd de set neergehaald, verscheept en herbouwd op de klif in Ierland.
  7. De kostuums voor de scènes van het Canto Bight Casino waren een enorme onderneming voor kostuumontwerper Michael Kaplan en zijn team. Honderden werden er gemaakt, elk compleet anders dan het volgende. Alleen al het vinden van alle stoffen was een tijdrovende bezigheid - het team nam materialen mee die werden gebruikt van New York tot Los Angeles en van Londen tot Firenze.
  8. Scanlan en zijn team hebben ook Porgs gecreëerd, die in Ahch-To wonen, het geïsoleerde eilandhuis van Luke Skywalker. De Porgs zijn een schattige mix van een papegaaiduiker, een uil en een babyzeehondje. Iedereen wilde er een mee naar huis nemen!


Doe mee: Kleurplaten en spelletjes van Star Wars

kleurplaat

Kleur Wars

Haal je mooiste kleurtjes boven en breng het universum van Star Wars helemaal tot leven.

Kleuren maar!
kleurplaat

Kylo Ren

Kleuren maar!
kleurplaat

Luke Skywalker

Kleuren maar!
kleurplaat

Chewbacca

Kleuren maar!