Sluit
Kerstkoekjes
Samen de keuken in duiken en heerlijke kerstkoekjes bakken: gezelliger wordt het niet! Onze collega’s van Colruyt Group Academy tonen je precies hoe je eraan begint.
Ingrediënten:
- 200 g boter
- 2 eidooiers
- 250 g bloem + een beetje voor op het werkvlak
- 50 g bruine suiker
- 50 g kristalsuiker
- 5 g bakpoeder
- 1 kl vijfkruidenpoeder
Bereiding
- Meng alle ingrediënten onder elkaar en kneed tot een stevige bol. Wikkel in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het ± 3 mm dik is.
- Maak koekjes met verschillende uitsteekvormpjes (kerstboom, kerstman, kerstbal …).
- Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en versier met stiften met eetbare inkt. Heerlijk bij een kop warme chocolademelk of een geweldige caffè latte.