Kerst­koekjes

Samen de keuken in duiken en heerlijke kerstkoekjes bakken: gezelliger wordt het niet! Onze collega’s van Colruyt Group Academy tonen je precies hoe je eraan begint.

Ingrediënten:

  • 200 g boter
  • 2 eidooiers
  • 250 g bloem + een beetje voor op het werkvlak
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 5 g bakpoeder
  • 1 kl vijfkruidenpoeder

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten onder elkaar en kneed tot een stevige bol. Wikkel in vershoudfolie en laat een halfuur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Bestrooi het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit tot het ± 3 mm dik is.
  4. Maak koekjes met verschillende uitsteekvormpjes (kerstboom, kerstman, kerstbal …).
  5. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Laat afkoelen en versier met stiften met eetbare inkt. Heerlijk bij een kop warme chocolademelk of een geweldige caffè latte.