Brooddoosje vol tips

Brood is een klassieker in elke brooddoos. Een goede zaak, want een boterham levert je kind veel energie. Volkoren brood bevat meer vezels, en is dus voedzamer. Zijn je kinderen niet zo’n fan van bruin brood? Maak dan een gemengde brooddoos of steek met een koekjesvorm een stukje uit een witte en bruine boterham en verwissel ze nadien. Zo eet je kind sneller van allebei.

Of snij ze eens in een leuk vormpje. Driehoekjes, reepjes, sterretjes … Laat je verbeelding de vrije loop. Je zoon of dochter zal héél verrast zijn!

Variatie is zo belangrijk. Kies daarom voor verschillende soorten beleg en tussendoortjes. Schijfjes komkommer, een sneetje tomaat … Je kan elk beleg een extra touch geven. En geef ook zeker wat groente of fruit mee om uit het vuistje te snacken. Ideaal zijn kerstomaatjes, radijzen, appels …

 

 

Makkelijk, lekker en snel

Pasta- en rijstsalades zijn handig én lekker. Want je maakt ze heel eenvoudig de avond voordien en ze smaken overheerlijk de volgende dag uit de brooddoos. Zo tover je restjes ook om tot een gezonde, gevarieerde lunch.

Wissel af en toe brood eens af met wraps, ciabatta of sandwiches. Zo breek je de sleur én breng je meteen meer variatie in het menu. Meer groentjes? Verras eens met een volkoren pitabroodje, rijkelijk gevuld met fijngesneden groente en stukjes sappige kip.