Leren schrijven

Als we schrijven, gebruiken we onze ‘fijne motoriek’: we voeren kleine, fijne bewegingen uit met hand en vingers. Lastig om te leren dus. Met een ergonomische pen en de juiste zithouding geef je je kind een mooi duwtje in de rug. Want met de juiste gewoontes gaat alles vlotter. Daar plukt je kind levenslang de vruchten van! Ergonomische pennen zijn dikker, hebben inkepingen voor de vingers en zijn bekleed met zacht materiaal. Ergonomische potloden zijn dan weer driehoekig, al dan niet met een profiel voor de vingers.


Stabilo rollerball EASYoriginal Neon
voor rechtshandigen Blue

Pelikan vulpen Twist Black

Pelikan vulpen Griffix
voor rechtshandigen roze


Pelikan vulpen Griffix
voor rechtshandigen blauw

Stabilo kleurpotlood Trio box
15 stuks

Bic Kids balpen Twist

Juiste pengreep

De goede schrijfhouding? Dat is de driepuntsgreep! Ken jij ‘m nog? Je houdt je pen vast tussen de toppen van je duim en wijsvinger en laat je pen daarbij rusten op je middenvinger. Daarom zitten er ook inkepingen in een ergonomische pen. Net op de plaatsen waar je vingers moeten staan. Zo wordt je kind ‘met zachte hand’ aangespoord om de pen in de juiste driepuntsgreep te houden. Links- of rechtshandig? Er zijn ergonomische pennen op maat van iedereen.

image

De ergonomische pen: 10/10!

Een ergonomische pen is dikker dan andere pennen. Zo hoeven kinderen minder hard te duwen en blijven de vingerspieren meer ontspannen tijdens het schrijven. Ook de bekleding met zachter materiaal maakt het schrijven aangenamer: de betere wrijving met de huid zorgt ervoor dat je minder hard moet knijpen. Vroeger bestonden er ook al hulpmiddeltjes om te leren schrijven, zoals rubberen opzetstukjes die je op je pen of potlood kon plaatsen. In deze modelletjes is dat allemaal verwerkt tot een handig geheel.

Voor schoolboeken die er altijd piekfijn uitzien