De uitdaging: zoek de logica en verbind de onderdelen correct

Op zoek naar leuk én leerzaam speelgoed?

Dit nieuwe speeltje uit het gamma « Denken en Leren » van Fisher Price is ontworpen om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling.
Je kindje kan de verschillende onderdelen in elkaar schuiven tot 1 lange Co-de-Rups. Elke schakel van de rups geeft een opdracht en bepaalt zo wat deze rups doet. Is Co-de-Rups klaar? Met 1 druk op de startknop begint ie de codes van de verschillende onderdelen te lezen en gaat ie vervolgens op pad. Co-de-Rups voert de opdracht van elke schakel uit in de volgorde waarin je kleine genie ze geplaatst heeft en legt zo een bepaalde weg af.

Heeft je kind het principe beet, dan kan je er een spelletje van maken: duid met de groene pijl aan van waar de rups moet vertrekken en bepaal met de rode ster waar de rups moet aankomen. Nu moet je kind uitzoeken in welke volgorde de onderdelen van de rups moeten staan om van het begin naar het einde te geraken. Deze grappige rups helpt jouw kind dus bij de ontwikkeling van z’n zelfstandig probleemoplossend en kritisch denken.

De eerste stappen in de wereld van de informatica

Deze kleine rups neemt kinderen al spelend mee in de wereld van de logica van de informatica. Door de schakels van Co-de-Rups op verschillende manieren te combineren, ontdekt je kleine genie dat ie dingen kan laten gebeuren en dat ie een probleem op verschillende manieren kan aanpakken. Co-de-Rups laat je kind experimenten en stimuleert z’n leergierigheid, wat mooi meegenomen is voor later.

Ontdek nu de programmeerbare rups van Fisher-Price!