LEGO® BOOST maakt programmeren kinderspel!
JULI 2017

Programmeren moeilijk? Niet met LEGO® BOOST!

Spelend leren!

Ingenieurs in spe van 7 jaar en ouder ontdekken hun vertrouwde plastic blokjes in een nieuwe wereld: die van het programmeren. Te moeilijk voor zo’n jonge kinderen? Helemaal niet! Dankzij de intuïtieve, makkelijk te gebruiken app kan je via een reeks spelletjes meer dan 60 verschillende acties programmeren. Gewoon jouw actie kiezen, slepen en in de juiste volgorde zetten. Zie je wel, kinderspel!

Hoe werkt het?

In deze eerste LEGO® BOOST-set vind je een Move Hub (een module met Bluetooth-connectie), een motor en 3 sensoren voor beweging, afstand en kleur. Met deze technische elementen en de app breng je je creaties tot leven! Zo kan je het hoofd van Vernie de robot laten draaien, muziek spelen met de Guitar4000 of dolle pret beleven met Frankie de kat.


Gedaan met papieren handleidingen!

De app, die je kan downloaden voor iOS en Android, dient niet alleen om je creaties te programmeren. Je vindt er ook alle bouwplannen in voor de 5 modellen in de set: Vernie de robot, Frankie de kat, de Guitar4000, het multifunctionele voertuig M.T.R.4 en de Autobuilder, een automatische productielijn waarmee je miniatuurmodellen van LEGO® bouwt. Gedaan met bladeren door een muffe handleiding op papier, leve de smartphone of tablet!

Ontdek het hele LEGO®-universumBoost jouw LEGO®-blokjes!

Nathalie,
fan van de Deense blokjes bij DreamLand