PLAYMOBIL brengt de mythische auto's uit de bioscoop tot leven!

De filmindustrie heeft zeker niet gewacht op The Fast & The Furious om prachtige bolides een ereplaats te geven. Verschillende mythische voertuigen waren al veel eerder op het witte doek te zien. PLAYMOBIL brengt nu een eerbetoon aan een aantal van deze wagens en ruimteschepen die hun stempel op onze verbeelding hebben gedrukt.

ASTON MARTIN DB5 van JAMES BOND - GOLDFINGER EDITION

Wat maakt James Bond zo iconisch? Het is een van de existentiële vragen die ons sinds 1962 bezighoudt.

Zijn coole en nonchalante houding? Misschien...

De overvloed aan charmante Bond-meisjes? Wie weet...

De Martini die 007 drinkt, "Shaken not stirred"? Kan zijn...

James Bond als moderne Don Juan? Ja, maar niet alleen dat...

heerlijk Britse humor? Uiteraard...

De reeks even onwaarschijnlijke als destructieve gadgets op zijn befaamd rijtuig? Hmmm, dat klinkt al veel beter! In werkelijkheid begon de echte Bondmania pas in de derde film, Goldfinger, in 1964. En het is precies in deze film dat 's werelds beroemdste geheim agent voor het eerst in de befaamde Aston Martin DB5 rijdt. Een echt icoon uit de 20e eeuw dat door een heleboel gadgets nog onvergetelijker is geworden!

Reden genoeg voor PLAYMOBIL om deze wagen tot in de kleinste details na te maken. Daarom is deze Aston Martin uitgerust met een schietstoel voor de passagier, draaiende en transformeerbare nummerplaten, een afneembaar dak en een kogelvrije schild aan de achterkant van het voertuig. Echte fans zullen al likkebaarden bij het idee alleen…

Het GMC VANDURA-busje van The A-Team

Wie herinnert zich de serie "The A-Team" nog? Deze televisieserie uit de jaren '80 had 5 vedettes: Hannibal, de leider van de bende; Face, de knappe, geniale planner; de serieus gestoorde Murdock die wel in staat bleek om alles wat beweegt te besturen; Mr. T, de sterke bullebak met kilo’s juwelen rond z’n nek en een peperkoeken hart en... uiteraard ook het zwart-grijze GMC Vandura-busje met een rode streep.

Deze ex-militairen, die ten onrechte veroordeeld waren voor een operatie in Vietnam, zouden hun hachelijke missies nooit hebben kunnen volbrengen zonder hun goed uitgeruste bestelwagen.

De monitor, het lasapparaat, de bedieningspanelen, de kast en de geperforeerde wand waarin een heel scala van accessoires zat: samen met deze spullen en hun vindingrijkheid snelde The A-Team iedereen te hulp die hen maar nodig had. En mocht je eraan twijfelen: ja, de PLAYMOBIL bestelwagen heeft de verlengde zonneklep én de rode velgen.

Het STAR TREK Enterprise Ruimteschip

Aan het eind van de jaren zestig behoorde Star Trek niet eens tot de 50 populairste series op de Amerikaanse televisie. En tóch werd het een cultshow omdat het op zoveel manieren vernieuwend was.


We kennen allemaal de uitdrukking "Beam me up, Scotty", de magische zin die ons deed dromen van teleportatie. In 1968 waren we getuige van de eerste kus op televisie tussen een zwarte vrouw en een blanke man. Bovendien was Star Trek ook de allereerste serie met een multi-etnische cast die in primetime werd uitgezonden - met blanken, een Aziatische en een Afro-Amerikaanse actrice en zelfs een Rus midden in de Koude Oorlog, en niet te vergeten Spock, half mens, half Vulcan!

Wist je dat de communicator van kapitein Kirk de uitvinder van de GSM inspireerde?


Alle Star Trek-avonturen vonden plaats op de Starship Enterprise, nu door PLAYMOBIL nagebouwd met veel details en zelfs interactieve toepassingen. Dus, trekkies van over de hele wereld: jullie hoeven alleen maar te kiezen of je dit 1 meter lange (!) ruimteschip ophangt of op zijn standaard zet!