Onze tips voor het onderhoud van jouw jacuzzi

Het onderhoud van een jacuzzi is gelijkaardig aan dat van een zwembad. De 2 belangrijkste waarden die je in de gaten moet houden en controleren, zijn de zuurtegraad en het chloorgehalte van het water. Bij ons vind je alle nodige producten om beide waarden onder controle te houden.

STAP 1

Controleer de zuurtegraad van het water van je bubbelbad en pas aan indien nodig

  • De ideale pH-waarde of zuurtegraad van gezond water ligt tussen 7,2 en 7,6. Daarom is leidingwater het meest geschikte water om je jacuzzi mee te vullen en vermijd je beter om regenwater en bronwater te gebruiken.
  • De controlekit voor de kwaliteit van het water bevat strips waarmee je deze waarde kan meten.
  • Naargelang de pH-waarde van je zwembadwater kan je er pH Maxi (om de pH-waarde te verhogen) of pH Mini (om de pH-waarde te verlagen) aan toevoegen.

Hou een wit blad achter de controlestrips om het resultaat correct af te kunnen lezen. Alleen zo zijn de testresultaten volledig betrouwbaar.

STAP 2

Regel het chloorgehalte van het water van je jacuzzi

  • Gebruik voor een eerste behandeling van het bubbelbad altijd snelchloor (10 g/m³). Los de chloorhoudende korrels op in een emmer water en verdeel de oplossing over het water van je jacuzzi.
  • Laat het water 1 uur circuleren en zet vervolgens de filter aan.
  • Wacht nog 6 uur voor je voor de eerste keer van je jacuzzi geniet.

Specifieke handelingen voor het onderhoud van je jacuzzi

Het onderhoud van je bubbelbad vergt enkele specifieke handelingen. Er bestaat een product voor elk probleem dat kan opduiken bij het gebruik van jouw jacuzzi: