Persbericht: Geen teveel aan formamide bij DreamLand en DreamBaby

Halle, 19/03/2015

Uit een onderzoek van Test-Aankoop is gebleken dat er nog steeds puzzeltegels op de markt zijn die meer formamide bevatten dan wettelijk toegelaten. Formamide is een stof die gebruikt wordt om matten uit kunststof soepel te maken. De stof is echter giftig en irriterend voor ogen, luchtwegen en huid. Speelgoedspecialist DreamLand en babyspeciaalzaak DreamBaby (Colruyt Group) bevestigen hierbij dat zij enkel puzzeltegels verkopen die voldoen aan de wetgeving: de puzzeltegels van het DreamLand-huismerk zijn volledig formamide-vrij. De puzzeltegels van onze andere leveranciers zijn conform de strenge Franse wetgeving met een maximum van 200 mg/kg formamide.

Puzzeltegels van DreamLand-huismerk zijn volledig formamide-vrij

In Frankrijk worden enkel puzzeltegels toegelaten die minder dan 200mg/kg formamide bevatten. In België is echter 5000mg/kg formamide toegestaan, 25 keer meer dan in Frankrijk. DreamLand en DreamBaby verkopen enkel puzzeltegels die conform zijn met de strenge Franse wetgeving.

DreamLand verkoopt enkel puzzeltegels van het DreamLand-huismerk. Deze zijn volledig formamide-vrij. Dirk Berteloot, directeur DreamLand en DreamBaby: “Hiervoor laten we elke bestelling via een extern testlabo controleren. De laatste 2 jaar zijn er al veel testkosten gemaakt om de veiligheid van de puzzeltegels te garanderen. Niet enkel formamide maar ook heel wat andere chemische stoffen werden getest. Zo garanderen we 100% veilige puzzeltegels zonder formamide.”

DreamBaby biedt naast de puzzeltegels van het DreamLand-huismerk ook nog puzzeltegels aan van A-merken. Ook die puzzeltegels voldoen aan de strenge Franse wetgeving. Dit werd ook bevestigd door extra kwaliteitstesten.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot za van 8.30 tot 18 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Hanne Poppe, Pers Marketing Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com