Persbericht: De Fidget Cube: het jonge broertje van de Fidget Spinner

Halle, 20 juni 2017

Na het succes van de Fidget Spinner arriveert nu ook de Fidget Cube in ons land. Daar waar de Spinner ontworpen werd om trucjes mee uit te voeren, zijn er bij de Cube 6 zijden met verschillende Fidget-activiteiten om te ontdekken. De Fidget Cube is vanaf vandaag verkrijgbaar bij DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group.

Meer Fidget-mogelijkheden

Het effect van de Fidget Cube is net als bij de Fidget Spinner zeer herkenbaar: de kleine kubus doet je stress wegzakken, helpt het hoofd leeg te maken en scherpt de concentratie aan. Stéphanie De Bree, directeur DreamLand: “Het woord ‘fidget’ betekent letterlijk wriemelen in het Engels. Ergens mee bezig zijn, dus. Waar de Fidget Spinner je al draaiend bezighoudt, kan je met de Cube meerdere kanten op. De Fidget-hype is nog maar net begonnen, dus de kans is groot dat er de komende maanden nog meer Fidget-variaties zullen opduiken naast de Spinner en de Cube.”

Zes activiteiten

De Fidget Cube bestaat uit 6 zijden. Er zijn dus 6 verschillende manieren om je vingers te laten frutselen. We zetten de ze even voor je op een rij.

  • Klikken: erop los klikken met 5 knopjes. Het ene knopje klikt net dat tikje anders dan het andere, wat ieder knopje het indrukken waard maakt.
  • Schakelen: als een variatie op het klikken zit er een klikschakelaar aan de kubus die je ongelimiteerd kan laten schakelen.
  • Glijden: gamers herkennen misschien wel een kleine joystick aan één zijde van de Cube. Deze kan je alle kanten op glijden.
  • Ademen: een kleine ovalen uitholling, gebaseerd op de zorgsteen, laat alle zorgen wegvloeien. Je komt dus een beetje op adem dankzij deze zijde.
  • Rollen: kleine balletjes in de Cube kan je zoveel je maar wilt laten rollen.
  • Draaien: een reeks wieltjes zorgen ervoor dat je eindeloos kan draaien aan deze kubus. Je kan de wieltjes een beetje vergelijken met een oude draaischijf van een telefoon.

Ter opfrissing: Fidget Spinners, populaire kleine handtollen

Sinds mei is ons land in de ban van Fidget Spinners. Ze draaien snel en gemakkelijk in je hand rond en zijn gebouwd om er eindeloos trucjes mee uit te voeren. Naast al dat speelplezier houdt de Spinner ook de handen bezig, wat meteen stressverlagend werkt. De spinners zijn al beschikbaar vanaf € 3,99 en zijn een ware rage bij kinderen én volwassenen. Stéphanie De Bree: “De Fidget Spinners zijn op ongezien korte tijd een echte hype geworden. We hebben nog maar zelden een artikel op zo’n korte tijd zien uitgroeien tot een hype van dit niveau. Aan sommige DreamLand-winkels stond zelfs een wachtrij voordat de winkel open ging om toch maar een Fidget Spinner te kunnen bemachtigen.”

Fidget Cube bij DreamLand

De Fidget Cube is vanaf vandaag verkrijgbaar bij DreamLand en op dreamland.be voor € 12,99 euro .Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 45 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 11 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot zo van 8 tot 22 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Silja Decock, Persverantwoordelijke Colruyt Group
GSM : +32 (0)473 92 45 10
E-mail: silja.decock@colruytgroup.com