Persbericht: Technologie en bouwplezier slaan handen in elkaar met LEGO® BOOST

Halle, 24 juli 2017

Technologisch speelgoed zit al een tijd in de lift. Ook de Deense bouwblokkenproducent LEGO® doet mee aan de trend met de LEGO® BOOST creatieve gereedschapskist. In een revolutionair nieuw pakket combineert LEGO® zijn gekende bouwsysteem met moderne, geavanceerde technologie. Zo kan je naar hartenlust bouwen, programmeren en activeren, tot vijf verschillende modellen per doos. LEGO® BOOST is vanaf 28/07/2017 beschikbaar bij DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group.

Vijf modellen, eindeloos veel plezier

LEGO® BOOST tilt bouwen naar een hoger niveau. Stéphanie De Bree, directeur bij DreamLand: “Je kan BOOST vergelijken met een gereedschapskist waarmee je interactieve en gemotoriseerde bouwwerken kan maken.”

Met een LEGO® BOOST-doos kan je vijf verschillende modellen in elkaar puzzelen. Enkele modellen zijn Vernie, de robot die beweegt en praat, Frankie, een kat die speelt en spint, de M.T.R.4, een multifunctioneel voertuig dat kan schieten, en de Guitar 4000, waarmee je muziek kan maken.

Met de AutoBuilder, geef je je bouwwerken een extra dimensie, want die kan eigenhandig verschillende miniatuurmodellen van LEGO® bouwen. Ten slotte zijn er drie eenvoudige basisplannen die je kunt gebruiken als startpunt voor je eigen creaties.

Stéphanie De Bree: “De uiteenlopende modellen in één pakket en het besturingssysteem in de app zorgen voor urenlang bouw-, programmeer- en experimenteerplezier. Ben je uitgekeken op één model, dan breek je dat gewoon af en puzzel je een ander in elkaar. Er zit ongelooflijk veel speelpotentieel in dit artikel, waardoor we er ook veel van verwachten.”

Creëer en activeer met de gratis app

Een handige app geeft stap-voor-stap instructies om de knapste LEGO®-creaties te bouwen en te programmeren. Met diezelfde app kunnen de bouwwerken ook echt tot leven gebracht worden.

Het belang van STEM-speelgoed

Speelgoed als LEGO® BOOST, ook wel STEM-speelgoed (Science, Technology, Engineering and Mathematics) genoemd, legt de klemtoon op bouwen en programmeren. BOOST maakt coderen gemakkelijk en vergroot vooral het speelplezier thuis. Stéphanie De Bree: “Dit soort speelgoed introduceert op speelse wijze wiskunde, technologie en programmeren bij kinderen. Op die manier wil het interesse wekken voor een STEM-opleiding en loopbaan. Daarom zetten we bij DreamLand volop in op STEM-speelgoed. Momenteel is er een structureel tekort aan dit soort profielen op de arbeidsmarkt, dat opgevangen kan worden wanneer er van jongs af aan meer interesse komt in een STEM-carrière.”

LEGO® BOOST is vanaf 28/7/2017 beschikbaar in de DreamLand-winkels en op dreamland.be. Een pakket kost je € 179,99.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 45 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 11 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot zo van 8 tot 22 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Silja Decock, Persverantwoordelijke Colruyt Group
GSM : +32 (0)473 92 45 10
E-mail: silja.decock@colruytgroup.com