Persbericht: DreamLand leert 4.320 kinderen fietsen

Halle, 14/4/2015

Plaats voor 4.320 deelnemers

DreamLand merkt dat er nood is aan initiatieven als ‘Let’s Bike!’. Elk jaar opnieuw lopen de inschrijvingen vlotjes binnen en zijn in de meeste winkels de beschikbare plaatsen ingenomen. Ook op de dag van de sessies zelf komen nog kinderen met hun ouders langs. Ze zien andere kindjes fietsen en willen het ook proberen. Op 11 april namen 2.160 kindjes deel aan ‘Let’s Bike!’. Op de twee dagen kunnen in het totaal 4.320 kinderen leren fietsen in 36 winkels.

Focus op gewenning en evenwicht

Tijdens ‘Let’s Bike!’ maken de kinderen kennis met de eerste stappen van het fietsen: gewenning, evenwicht en vertrekken met de fiets. De eerste twee stappen zijn het belangrijkste in heel het leerproces. “Kinderen moeten eerst het gewicht en de grootte van hun fiets leren kennen en er vertrouwd mee raken”, vertelt Dirk Berteloot, directeur van DreamLand. “Daarna oefenen we op hun evenwicht behouden als ze zelf op de fiets zitten.” Veel ouders vertrouwen nog op fietsjes met zijwielen, maar zo leren kinderen hun evenwicht niet te behouden. DreamLand raadt ouders dan ook aan om hun kinderen te leren fietsen met loopfietsen. Met die fietsen leren kinderen hun evenwicht wel behouden en kunnen ze in een latere fase veel sneller starten met een echte fiets.

img lets bike

Praktische info

Let’s Bike! gaat nu zaterdag 18/4 voor de tweede keer door in alle DreamLand-winkels van 13 tot 17 u., behalve in DreamLand Herstal, Erpent, Huy, Verviers, Marche-en-Famenne, Eeklo en Gent. 1 sessie duurt ongeveer 45 minuten. DreamLand voorziet voor elk kind in een afgestelde fiets en helm op maat om te gebruiken tijdens de oefensessie.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot za van 8.30 tot 18 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Hanne Poppe, Pers Marketing Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com