Persbericht: DreamLand leert 5.472 kinderen fietsen

Halle, 5/04/2016

“Ook op de sessiedagen zelf komen nog kindjes met hun ouders langs. Ze zien andere kindjes fietsen en willen het dan ook proberen.”
Dirk Berteloot, directeur DreamLand

Focus op gewenning en evenwicht

Tijdens ‘Leren Fietsen’ maken de kinderen kennis met de eerste stappen van het fietsen: gewenning, evenwicht en vertrekken met de fiets. De eerste twee stappen zijn het belangrijkste in heel het leerproces. “Kinderen moeten eerst het gewicht en de grootte van hun fiets leren kennen en er vertrouwd mee raken”, vertelt Dirk Berteloot, directeur van DreamLand. “Daarna oefenen we op hun evenwicht behouden als ze zelf op de fiets zitten.” Veel ouders vertrouwen nog op fietsjes met zijwielen, maar zo leren kinderen hun evenwicht niet te behouden. DreamLand adviseert ouders dan ook om hun kinderen te leren fietsen met loopfietsen. Met die fietsen leren kinderen hun evenwicht wel behouden en kunnen ze in een latere fase veel sneller starten met een echte fiets.

img lets bike

Praktische info

Voor de volgende sessie van 'Leren Fietsen’ zijn er nog plaatsen beschikbaar! Deze tweede sessie vindt plaats op zaterdag 9/4 in alle DreamLand-winkels van 13 tot 17 u., behalve in DreamLand Herstal, Erpent, Huy, Verviers, Marche-en-Famenne, Eeklo en Gent. Inschrijven voor deze sessie van 9 april kan nog tot en met woensdag 6 april via dreamland.be/lerenfietsen. DreamLand stelt elk kind een afgestelde fiets en een helm op maat ter beschikking om te gebruiken tijdens de oefensessie. 1 sessie duurt ongeveer 45 minuten.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot za van 8.30 tot 18 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Hanne Poppe, Pers Marketing Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com