DreamLand stelt de nieuwe schooltrends voor: Belgische en duurzame collecties winnen terrein

Halle, 24 juli 2019 - Vanaf vandaag ligt het nieuwe schoolassortiment in de rekken bij DreamLand. Heel wat schoolcollecties kleuren Belgisch: lokale, Belgische merken winnen terrein op de schoolbanken. En niet alleen onze nationale driekleur is goed vertegenwoordigd, ook pasteltinten blijven scoren. Verder kunnen Fortnite-fans hun hart ophalen en blijft ook duurzaamheid het goed doen: van drinkbussen en brooddozen tot rugzakken gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. Via een label in de folder en info op de website krijgen klanten van DreamLand bovendien te zien welke artikelen werden geproduceerd met aandacht voor het milieu.

Belgische merken winnen terrein

Consumenten gaan steeds bewuster kopen, en daar hoort lokaal kopen ook bij. “We merken duidelijk een stijgende interesse van klanten voor Belgische merken in schoolmateriaal”, bevestigt Demi Van Kerkhoven, aankoopster schoolmateriaal bij DreamLand. “En dus blijven we ons aanbod uitbreiden. In 2017 zijn we gestart met Stones and Bones, vorig jaar maakten de Jack Piers-boekentassen hun opwachting en dit jaar breiden we onze Belgische merken nog verder uit met Jeune Premier en Kambukka.”

Kambukka is een nieuwe speler op de markt en op en top Belgisch. Het merk creëert trendy drinkflessen waarbij smart design én gebruiksgemak voorop staan.

En de boekentassen van Jeune Premier zijn intussen een begrip geworden. Het Oostendse koppel Hélène Fransen en Bruno Piers vonden maar geen geschikte boekentas voor hun zoontje en besloten dan maar om er zelf een te ontwikkelen. Met een perfecte mix van ergonomie én coole prints zijn de tassen een topper onder scholieren.

Pastel geeft kleur aan de klas

Van rugzakken en boekentassen tot schriften en mappen: pastel wordt in het nieuwe schooljaar nog populairder. Daar waar er de voorbije jaren al enkele leuke hebbedingen waren, zien we nu pastelkleuren in het volledige schoolassortiment terugkomen: vulpennen, rekenmachines, kaftpapier, ringmappen, plastic mapjes, pennenzakken, fluostiften, agenda’s … Werkelijk alle schoolspullen zijn volgend jaar verkrijgbaar in hippe pasteltinten.

“Pastelkleuren zijn rustig maar toch ook vrolijk”, zegt Demi Van Kerkhoven. “Je kan ze perfect combineren met kleuren uit dezelfde range: een pastelblauwe map, een gele pennenzak, een roze rekenmachine … Dat zorgt voor kleur en variatie op de schoolbanken.”

Populaire zeemeerminnen

Wie toch een uitbundige print verkiest, hoeft zich geen zorgen te maken: ook de tropische prints met ananassen, cactussen, lama’s en flamingo’s blijven het goed doen, hier en daar zelfs duikt zelfs een luiaard op. Kangourou, het huismerk van Colruyt Group, heeft dit jaar niet alleen aandacht voor pastelkleuren: het verrast ook met het leuke zeemeerminnen-thema.

Game-helden in de klas

Ook de game-hypes banen zich een weg naar het klaslokaal: met de schoolcollecties van o.a. Fortnite en Call of Duty duiken populaire game-helden dit schooljaar ook op in de klas. “Fortnite is razend populair”, zegt Demi Van Kerkhoven. “T-shirts, speelgoedpoppen, verkleedpakjes of schoolmateriaal: jongeren krijgen er geen genoeg van.”

Van PET-fles tot rugzak

Het klimaat was het afgelopen jaar een hot topic onder heel wat studenten. Scholieren zijn zich meer en meer bewust van hun ecologische voetafdruk en maken alsmaar vaker duurzame keuzes. Ouders en kids willen zo weinig mogelijk afval creëren en dat vertaalt zich bij DreamLand in een breed aanbod aan drinkbussen, saladebekers en brooddozen. Er zijn elk jaar meer brooddozen met vakjes, om zo niet alleen boterhammen maar ook stukjes groenten en fruit mee te nemen naar school.

Wie zijn steentje wil bijdragen aan het milieu kan dat ook door te kiezen voor een duurzame rugzak of boekentas. Meer en meer merken zetten in op rugzakken en boekentassen die gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen. De rugzakken van Parkland zijn daar een mooi voorbeeld van: ze bestaan voor 100 % uit gerecycleerd polyester dat het bedrijf creëerde uit plastic flessen. De rugzakken en accessoires van Affenzahn bestaan dan weer voor 50 % uit gerecycleerde PET-flessen. Bij de schoolartikelen van Satch is dat zelfs 100 %. Het productieproces van deze rugzakken is ook een pak milieuvriendelijker dan gebruikelijk. Bij de productie van Affenzahn-rugzakken wordt 20 % minder water en 50 % minder energie gebruikt en daalt de uitstoot van schadelijke stoffen met liefst 60 %.DreamLand wil het klanten ook makkelijker maken om milieubewuste keuzes te maken. Met een label in de folder en info op de website worden milieuvriendelijke artikelen extra in de kijker gezet.


Voor meer info, contacteer Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
Telefoon: +32 (0)473 92 45 10 
E-mail: press@colruytgroup.com

Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, is een familie- en seizoenswinkel met een uitgebreid aanbod in speelgoed, buitenspeelgoed, tuinmeubelen, schoolgerief, multimedia en gaming, kinderkamers, boeken en strips en nog veel meer. DreamLand wil kinderen en hun familie inspireren om samen meer plezier te beleven, en dit op een leuke en speelse manier want ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Naast een webshop telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen en 12 in Wallonië. Er werken meer dan 800 medewerkers.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, maandag tot zondag van 8 tot 22 u. of dreamland@dreamland.be.