Persbericht: Gespot in de zak van Sint. Star Wars, drones en interactief speelgoed

Halle, 22/10/2015

Op de verlanglijstjes voor Sint zullen dit jaar heel wat nieuwigheden terug te vinden zijn. Dat voorspellen Sint en Piet, die op vraag van speelgoedspecialist DreamLand de nieuwste snufjes hebben uitgetest. Door hun jarenlange ervaring pikken Sint en Piet er nu al vier trends uit: Star Wars, drones, robots en interactief speelgoed.

Star wars: de hype

Half december gaat de nieuwe Star Warsfilm ‘The force awakens’ in première. Een moment waar miljoenen fans naar uitkijken. Om van Sint en Piet nog maar te zwijgen. Het Star Warsthema komt in werkelijk elk assortiment terug: van dekbedovertrekken over verkleedkledij tot schoolgerief. En dan zijn er natuurlijk nog alle speelgoedartikelen, gezelschapsspelletjes en themafiguren, zwaarden en maskers van onder andere Hasbro.

Voor fans van BB-8 is er de Star Wars Sphero BB-8. Die kleine droid transformeert video’s zomaar eventjes in hologrammen. Ook Revell surft mee op het succes met een heus modelbouwpakket Star Wars Millenium Falcon. Goed voor uren knutselplezier. Disney pakt dan weer uit met Star Wars-figuren die je kan synchroniseren met de game Disney Infinity. Zo komen Yoda, Darth Vader en Han Solo nog meer tot leven. “Staat sowieso op heel wat lijstjes”, vertrouwt Sint ons toe. Volgens Piet is de échte topper de Millenium Falcon Drone van Giochi Preziosi. “Die drone is heel makkelijk te besturen, draait 360° en kan salto’s maken. Sint wordt er een beetje misselijk van.”

Sinterklaas is zelf vooral fan van de Star Wars-serie van Lego, compleet met figuurtjes en ruimteschepen. Al geeft hij wel nog een gouden tip mee: “Meisjes en jongens met lange haren, zorg dat je de blokjes mooi bij elkaar legt op de tafel. Want voor je het weet verdwijnen ze in je baard, euhm, haar.”

img pers sint

Drones ter land, ter zee en in de lucht

Vorig jaar zaten er al heel wat drones in de zak van Sinterklaas. “En dat zal dit jaar niet anders zijn”, glundert Sint. “Er zijn heel wat nieuwe drones op de markt. Zo is er de Hovertech drone Deluxe Battle met schietschijf, de Parrot minidrone Airborne Night Blaze die licht geeft in het donker én de Parrot minidrone Hydrofoil Orak. Die werkt zowel in het water als in de lucht. Piet is gek op al die toestellen.” En hij is zeker niet de enige. Drones blijven razend populair bij kinderen én volwassenen.

Invasie van robots

Robots zijn er dit jaar in alle soorten en maten. De Meccanoid G15 KS is ronduit indrukwekkend: hij reageert op 50 voorgeprogrammeerde stemopdrachten, bootst bewegingen vlotjes na, en kan zelfs een gesprek voeren, mopjes vertellen en spelletjes spelen. “Het ideale vriendje voor Piet!” Al is de dinorobot WowWee MiPosaur dé favoriet van Sint. “Ik denk dat ik er eentje hou als huisdier.” Verwonderlijk is dat niet, want de MiPosaur reageert op tien simpele handbewegingen, haalt de bal voor je en heeft zelfs een eigen app zodat je hem beter kan africhten. En voor wie helemaal gek wil doen, is er de Clementoni-kit Maak je eigen robot. “Piet heeft zo zijn eigen robot in elkaar geknutseld. Die kan tekenen, een parcours volgen en metalen voorwerpen oprapen. Handig hè?”

img pers sint

Interactief is het nieuwe huisdier

Waren de Furby en de Zoomer robothond vorig jaar nog dé nummer één op heel wat lijstjes, dan worden ze nu van de troon gestoten door de Little Live Pets, de DigiOwls en de Zoomer Dino Jurassic World Indominus Rex. “De Zoomer Dino is net écht, hij is snel, lenig en beweegt zoals een echte dino. En als hij schreeuwt, schrikt Piet zich een ongeluk.” De Little Live Pet Papegaai herhaalt wat je zegt en de DigiOwls kunnen een liedje zingen. Ook nieuw is de fluffy eenhoorn My Magical Unicorn StarLily. “Wat een schatje”, zegt Sint vertederd. “En vast een goed vriendje voor Slecht-Weer-Vandaag.” Het is niet al dieren wat de klok slaat, ook interactieve poppen doen het goed op de lijstjes. Lisa, de nieuwste interactieve pop van VTech, kan je helemaal zelf leren lopen.

img pers sint

De blijvers

Dit jaar komen er opnieuw heel wat Minions uit de zak van Sinterklaas gekropen. En ook Elsa en Anna, de Frozen-prinsessen duiken vaak op. Last but not least zijn ook dinosaurussen dit jaar enorm populair. En daar zitten deze twee filmreleases voor iets tussen: Jurassic World (in het voorjaar nog in de bioscoop, nu uit op dvd) en The Good Dinosaur (in december in de zalen). “Die moet ik zien!” knikt Sint enthousiast. “Ik zoek alvast een gaatje in mijn agenda. Na 6 december uiteraard.”

Klik hier om de foto's van Sint en Piet te downloaden
img pers sint

Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot za van 8.30 tot 18 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Hanne Poppe, Pers Marketing Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com