Persbericht: Technologisch speelgoed domineert verlanglijstjes voor Sint

Halle, 20 oktober 2016

Een racebaan op basis van artificiële intelligentie, robotdieren die reageren op je stem en aanraking, een gezelschapsspel met touch free technology ... Sinterklaas en Zwarte Piet verdiepen zich maar beter in de wereld van de technologie, want technologisch speelgoed overspoelt de verlanglijstjes dit najaar. DreamLand, de speelgoedspecialist van Colruyt Group, zet de trends op een rij.

Interactief speelgoed

Na de comeback van Furby verwelkomen we dit jaar de Hatchimals. Je broedt eerst het ei uit tot de schelp barst en verzorgt de Hatchimal van baby tot volwassene. Geert Gillis, Divisiemanager Verkoop DreamLand: “De Hatchimals werden verkozen tot Speelgoed van het jaar in de categorie ‘High tech producten’. We verwachten dat ze de trend van Furby zullen evenaren en een van onze best verkopende artikels worden de komende maanden.”

Ook de populaire robotdieren van vorig jaar zijn weer van de partij. Na de Zoomer kat, hond en dino introduceert Spin Master dit jaar de Zoomer Chimp, Meccano Meccasaur en robothondjes uit de populaire tv-serie Paw Patrol. Deze robotdieren reageren op aanrakingen en bevelen.

Artificiële intelligentie

Hot Wheels lanceert dit najaar racesets op basis van artificial intelligence. De A.I.-rijtechnologie zorgt ervoor dat auto’s op het slimme circuit blijven of zelfs autonoom gaan racen. Autoracen verschuift zo naar een hoogtechnologisch niveau met virtuele gevaren en speelplezier in videogamestijl.

3D in de hobbydoos

3D is in, ook bij kinderen. De 3Doodler Start Pen van Spectron werd speciaal ontwikkeld voor jonge creatievelingen om figuurtjes te maken in de derde dimensie. De hobbydoos werd verkozen tot Speelgoed van het jaar in de categorie ‘Artistieke activiteiten’. Voor ontwerpers in spe is er het Gel-a-Peel 3D Design Station om zelf leuke accessoires te creëren, van juwelen tot hoesjes voor de iPhone.

Nieuwe generatie gezelschapsspellen

Ook gezelschapsspellen krijgen een technologische toets. Simon Air is het populaire Simon-spel dat iedereen kent, maar in een modern jasje. De touch free technologie detecteert de bewegingen van een speler en weet zo of die de kleurenseries correct onthoudt en herhaalt.

In het familiespel Roar speelt één iemand het ontsnapte monster door het te bedienen via een gratis app op tablet of smartphone. De andere spelers zijn scheikundigen die het monster proberen te vangen. Ook Roar werd verkozen tot Speelgoed van het jaar (categorie: Gezelschapsspellen voor het hele gezin). “De wisselwerking tussen het digitale en traditionele zorgen voor gezelschapsspellen met een nieuwe dimensie”, zegt Geert Gillis. “Het combineert mooi de leefwerelden van verschillende leeftijden: kinderen die opgroeien met technologie en andere generaties die opgegroeid zijn met het klassieke bordspel.”

Gamen in virtual reality

Virtual reality is een van de laatste nieuwe innovaties in de gamingwereld. Met de VR-bril van PlayStation kan je 360° rondkijken en zit je echt in het spel of ben je een van de karakters. Het enige dat je nodig hebt is een VR-bril, een PS4-console en aangepaste games. Geert Gillis: “Virtual reality tilt gamen naar een hoger level. Ondanks de hoge prijs loopt de verkoop heel goed, en we verwachten dat de VR-bril op veel verlanglijstjes voor sint en eindejaar zal staan.”

Technologische innovatie bij Barbie

Dat er bij Barbie nood was aan vernieuwing was al enkele jaren duidelijk. Mattel gooit het over een technologische boeg met opvallende nieuwigheden zoals het Barbie Star Light Adventure Hoverboard, waarmee je Barbie via een afstandsbediening door de lucht laat zoeven. Ook Ken ziet groen van jaloezie door de nieuwe Auto RC Crusin’ Corvette, de telegeleide Corvette cabrio van Nikko, waarmee je Barbie door de speel- of woonkamer laat cruisen.

Favoriete helden

Dreamworks (de makers van onder andere Shrek en Kung Fu Panda) lanceert eind oktober de nieuwe Trolls-film, en die zal zijn effect op de verlanglijstjes niet missen. Zonder twijfel ook toppers in de zak van Sinterklaas: speelgoed en merchandising van Pokémon (te danken aan de rage Pokémon GO), de nieuwe K3 (die hun eerste Sintperiode tegemoet gaan), Star Wars (nieuwe film in december) en de Disney-serie Soy Luna (‘de nieuwe Violetta’).

Prijzen correct vergelijken

Tijdens de sintperiode zijn er vaak grote verschillen in prijzen bij verschillende retailers. Bent u van plan een prijsvergelijking te maken? Dan is het belangrijk dat de prijzen worden vergeleken op dezelfde dag, bij retailers uit dezelfde omgeving en via hetzelfde kanaal (in de winkel of via de webshop). Meer info.

Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot zo van 8 tot 22 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
GSM: +32 (0)473 92 45 10
E-mail: silja.decock@colruytgroup.com