Persbericht: De Force is de komende maanden sterk aanwezig bij DreamLand

Halle, 15/12/2015

DreamLand verwelkomt grootste LEGO Star Wars-model van België

DreamLand staat in december en januari volledig in het teken van Star Wars, de hype van het najaar. De speelgoedspecialist van Colruyt Group organiseert heel wat activiteiten rond Luke Skywalker, Han Solo en prinses Leia. Het grootste LEGO Star Wars-model van België, de X-Wing Starfighter, komt langs in 32 winkels. Kinderen kunnen in alle winkels een Jedi-opleiding volgen. En in de Star Wars-belevingsbus van Disney mogen ze zelf in de huid kruipen van de Star Wars-personages. De bus komt in zes winkels langs en heeft een Disney Infinity, bouwtafels van LEGO en een laserparcours.

Grootste LEGO Star Wars-model van België

De X-Wing Starfighter werd volledig gebouwd uit LEGO-blokjes en komt langs in 32 winkels. Dit ruimteschip van 3 bij 3 meter is de grootste maquette van België. De maquette weegt 600 kg. De bouw duurde liefst 700 uren. Hier vind je een filmpje over de bouw van het schip. Kinderen kunnen bij DreamLand een foto nemen met het schip en krijgen een Stars Wars-fotokader mee als aandenken. Daarnaast is er een LEGO-wedstrijd: raad uit hoeveel blokjes het schip bestaat. Wie er van alle deelnemers het dichtst bij is, krijgt een Storm Trooper van 80 cm hoog gebouwd uit LEGO-blokjes. Wie de beste gok deed per winkel, krijgt zijn lengte in Star Wars LEGO-dozen (max. winkelwaarde van 350 €).

Jedi-trainingen in alle winkels en Disney-fotowedstrijd

Kinderen kunnen in alle DreamLand-winkels een Jedi-opleiding volgen. Jedi-meesters leren hen de basistechnieken aan van het Jedi-vak. Elke winkel organiseert 3 trainingen voor telkens 15 Jedi-leerlingen. Deelnemers krijgen een officieel Jedi-diploma. Vooraf inschrijven op dreamland.be/starwars is verplicht. Geïnteresseerden moeten zich wel haasten, want de inschrijvingen komen razendsnel binnen. Op één week tijd zijn de 1.890 plaatsen al bijna allemaal ingevuld. Voor de Disney-fotowedstrijd kunnen kinderen op dreamland.be/starwars een coole Star Wars-foto van zichzelf opladen. DreamLand selecteert de vijf leukste foto’s en zet die op zijn website. Wiens foto daarna de meeste likes krijgt, wint een exclusief verblijf als Jedi in Disneyland Parijs.

Star Wars-belevingsbus

Een echte Star Wars-belevingsbus van Disney komt langs in 6 DreamLand-winkels. Kinderen kunnen er zich uitleven in een laserparcous en zelf aan de slag gaan met bouwtafels van LEGO. In het videospel in de Disney Infinity mogen ze ook stormtroopers ervan langs geven. Daarnaast kunnen kinderen hun Star Wars-helden ontmoeten in een meet & greet.

Alles wordt leuker als je speelt

“Al onze acties en events rond Star Wars maken deel uit van onze merkbelofte: Alles wordt leuker als je speelt”, zegt directeur Dirk Berteloot. “We willen ouders en kinderen inspireren en stimuleren om meer tijd met elkaar door te brengen. En om meer samen te spelen en plezier te beleven. Bij DreamLand willen we spelen promoten, omdat spelen en kindervreugde essentieel zijn voor de ontwikkeling van kinderen.”

Planning op dreamland.be/starwars

De kalender met de planning van alle Star Wars-activiteiten vind je op dreamland.be/starwars.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, staat voor duurzame kindervreugde. Dit jaar werd DreamLand opnieuw verkozen tot beste winkelketen in de categorie Speelgoed. Vandaag telt DreamLand 44 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers. Het motto van DreamLand? ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs.

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot za van 8.30 tot 18 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Hanne Poppe, Pers Marketing Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com