DreamLand maakt kinderen warm voor wetenschap via STEM-speelgoed, workshops en verjaardagsfeestjes

Halle, 7 september 2017

DreamLand, de speelspecialist van Colruyt Group, zet volop in op STEM, wat staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics. Vanaf vandaag kan je in elke DreamLand-winkel een aanbod aan STEM-speelgoed terugvinden. Dit speelgoed laat kinderen op een leuke manier kennismaken met wetenschap, technologie en wiskunde. Daarnaast kunnen kinderen ook workshops volgen of verjaardagsfeestjes organiseren in het wetenschapsthema, bij partner Colruyt Group Academy.

Spelend leren

STEM-speelgoed brengt kinderen op een speelse manier in contact met wetenschap (Science), technologie (Technology), ingenieurswetenschap (Engineering) en wiskunde (Mathematics).

Onder Science vind je bijvoorbeeld wetenschapsdozen waarmee je zuiver water, parfums, zeep of voertuigen op zonne-energie kan maken. Technology draait vooral rond het bouwen en programmeren van onder andere robots. Onder Engineering vallen bouwdozen die kinderen leren op welke manier de grootte van een tandwiel de kracht en de snelheid beïnvloedt. Ten slotte zijn er ook nog spellen die wiskundig denken stimuleren.

Inspelen op vraag vanuit de markt

Kinderen komen steeds vroeger in aanraking met technologie. De vraag naar STEM-profielen vanuit de arbeidsmarkt groeit steeds. DreamLand gelooft dan ook zeer sterk in de toekomst van STEM-speelgoed. Stéphanie De Bree, directeur DreamLand: “DreamLand houdt de vinger aan de pols wat betreft trends en nieuwigheden. We brengen graag leuke en nieuwe producten die aansluiten bij de leefwereld van kinderen en hun familie. STEM-speelgoed past hier perfect in. Tegelijkertijd is dit ook een mooi voorbeeld van hoe we onze merkbelofte ‘Alles wordt leuker als je speelt’ daadwerkelijk realiseren. Volgens DreamLand zijn spelen en kindervreugde essentieel voor de ontwikkeling van kinderen.”

Uitgebreid aanbod aan STEM-speelgoed bij DreamLand

Het STEM-assortiment werd het afgelopen jaar uitgetest in enkele DreamLand-winkels. De evaluatie van die test was positief en er volgde een uitrol van dit concept naar alle DreamLand-winkels. Vanaf vandaag is het STEM-assortiment dan ook beschikbaar in elke DreamLand-winkel en op dreamland.be. Via aangepaste winkelaankleding en communicaties brengen we dit assortiment extra onder de aandacht. Kinderen kunnen in de winkels ook STEM-artikelen uitproberen. Stéphanie De Bree: “Daarnaast blijven we actief op zoek gaan naar nieuwe items om ons aanbod uit te breiden, zowel online als in onze winkels.”

Explosieve verjaardagsfeestjes

Ook bij partner Colruyt Group Academy is er aandacht voor STEM. Zo kunnen kinderen tussen 9 en 12 jaar er momenteel al twee workshops volgen: “Maak je eigen bibberrobot” en “de wonderen van de wetenschap”. Jarige kinderen kunnen bij Colruyt Group Academy ook een eigen verjaardagsfeestje organiseren in dit wetenschapsthema. Stéphanie De Bree: “Tijdens deze feestjes kunnen kinderen zelf een eigen vulkaan laten uitbarsten, experimenteren met droogijs en goocheltrucjes doen met chemie. Een schot in de roos, sinds de lancering deden er al 1136 kinderen mee aan zo’n workshop of feestje bij Colruyt Group Academy.”

STEM-actieplan van de Vlaamse regering

Met dit initiatief komt DreamLand tegemoet aan het STEM-actieplan van de Vlaamse Regering. De Vlaamse Regering stippelde een plan uit om jongeren te stimuleren om voor STEM-opleidingen en loopbanen te kiezen. Zo wil de overheid het structurele tekort van STEM-profielen op de arbeidsmarkt aanpakken. Om dat doel te realiseren, schenken ook verschillende studierichtingen extra aandacht aan STEM en kunnen leerlingen in sommige scholen specifiek de richting STEM volgen.


Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, is een familie- en seizoenswinkel met een uitgebreid aanbod in speelgoed, buitenspeelgoed, schoolgerief, multimedia en gaming, kinderkamers, boeken en strips en nog veel meer. DreamLand wil kinderen en hun familie inspireren om samen meer plezier te beleven, en dit op een leuke en speelse manier want ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs. Naast een webshop, telt DreamLand vandaag 45 winkels waarvan 32 in Vlaanderen, 11 in Wallonië en 2 in Frankrijk. Er werken meer dan 800 medewerkers.

Over Colruyt Group Academy

Sinds 2012 kunnen particulieren in België workshops volgen bij Colruyt Group Academy. De workshops vinden plaats in negen ontmoetingscentra en gaan over dagelijkse thema’s rond bewuster leven. Ze zijn onderverdeeld in zes categorieën: Eten & Drinken, Huis & Tuin, Welzijn & Ontspanning, Maatschappij, Kids & Teens en Baby’s. Ontmoeting en inspiratie staan centraal in een open en ongedwongen leeromgeving.

Alle workshops zijn een product van interne en externe cocreatie. De Belgische winkelformules van Colruyt Group geven inhoud aan de workshops, elk vanuit hun vakgebied. Daarnaast bieden ook leveranciers en lesgevers hun expertise aan. De Academy geeft de workshops mee vorm en staat in voor de praktische organisatie.

Meer informatie: www.colruytgroupacademy.be

 

DreamLand, Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
DreamLand klantendienst: 02 363 56 56, ma tot zo van 8 tot 22 u.
of dreamland@dreamland.be.

Voor meer info:

Silja Decock, Persverantwoordelijke Colruyt Group
GSM : +32 (0)473 92 45 10
E-mail: silja.decock@colruytgroup.com