Geef kleur aan je lunch

Het recept voor een geslaagde lunch op school? Dat hangt niet alleen af van een coole brooddoos, maar ook van de lunch zelf!

Pimp je lunch

Bij een leuke maar vermoeiende schooldag hoort uiteraard een goedgevulde brooddoos, zodat je kinderen ’s middags opnieuw op kracht kunnen komen. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen die brooddoos ook effectief helemaal leegeten? Simpel: pimp je lunch! Wij geven je enkele te gekke tips!

  •    Maak leuke figuurtjes van de boterhammen. Snijd je brood in de vorm van een olifant, een hartje of een bloemetje! Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zelfs driehoekjes kunnen al een groot verschil maken!
  •    Nu de boterhammen toch in een leuke vorm zijn gegoten, kan je nog een stapje verder gaan. Maak van de hele boterham een gezichtje! Snijd de boterham in de vorm van een cirkel. Dit vormt de basis: het hoofd. Kook een eitje, doe het doormidden en maak hiervan de oogjes. Een sneetje komkommer wordt de mond en wat sla vormt het haar. Klaar is kees!
  •    Fruit en groenten zijn heel belangrijk, maar niet altijd even populair. Verras je kinderen door het fruit in een leuke vorm te snijden. Of snijd een appel of wortel in frietjes. Of maak fruitbrochettes!
  •    Je kan ook kleine brochettes maken van de boterham zelf! Smeer de boterham, snijd hem in kleine stukjes en steek hem op een tandenstoker.
  •    Versier het eten! Teken een gezichtje op een banaan. Of voor de experts: maak van de banaan een lachende minion!
  •    Wat dacht je van aperitiefhapjes in de brooddoos? Denk maar aan blokjes kaas of salami, kerstomaatjes of kleine stukjes bloemkool. Apéro-time!
  •    Nu we er toch een driegangenmenu van maken: ook een dessertje mag niet ontbreken. Kies voor wat gedroogd fruit of lekkere aardbeitjes.

Stel samen een menukaart op

Kies samen met de kids wat ze willen eten als lunch. Je kan zelfs een menukaart opstellen voor de hele week! Geef enkele suggesties waartussen ze kunnen kiezen. Boterhammen met kaas? Sandwiches met salami? Wraps met kipfilet? Mogelijkheden genoeg! Door samen het menu op te stellen, krijgen je kinderen ook minder het gevoel dat ze verplicht hun lunch moeten opeten. Nu zijn ze veel enthousiaster, want het is hun eigen keuze!

Op zoek naar een brooddoos?

Op zoek naar brooddozen die ruimte geven voor variatie? Dan zijn de brooddozen van Sistema exact wat je zoekt! Hun brooddozen zijn ideaal voor een gevarieerde lunch dankzij de verschillende compartimenten. Zo vliegt het brood niet rond in je brooddoos en blijft alles mooi op z’n plek. Het formaat is ook ideaal om mee te nemen naar school!