Pimp je
lunch

Geen klassieke brooddoos maar een originele lunchbox om van te smullen? Laat je inspireren door onze 5 tips:

Maak leuke figuurtjes van de boterhammen. Snij je brood in de vorm van een ster, een hart of een driehoekje. Of ga voor een origineel venster-effect: snij een leuke vorm uit de bovenste boterham, je ziet meteen welk beleg ertussen ligt! Je kan hiervoor eenvoudige bakvormpjes gebruiken.


Mag het nog iets meer zijn? Maak van de hele boterham een gezichtje! Snij de boterham in de vorm van een hoofd. Kook een eitje, doe het doormidden en maak hiervan de oogjes. Een wortelstaafje wordt de neus en voor de mond gebruik je een druifje. Wat sla vormt het haar en klaar is kees! Dierenfiguurtjes of –snoetjes maken kan natuurlijk ook, denk maar aan een grappig konijn of een schattige uil.


Fruit en groenten zijn heel belangrijk, maar niet altijd even populair. Verras je kinderen door het fruit in een leuke vorm te snijden. Maak frietjes van een appel of een wortel, of ga voor een fruitbrochette! Ook simpelweg een gezichtje tekenen op een banaan kan al een wereld van verschil maken. Je kan er zelfs een minion van maken!

Ook leuk is om het fruit of de groentjes in een cupcakevorm te presenteren: letterlijk en figuurlijk om op te eten!


Zorg voor variatie in de lunchbox. Kies niet altijd voor boterhammen, maar ga ook eens voor een wrap, een pastaslaatje, wat nootjes, een cracker, een eitje of wat kaas. Of maak eens een boterhambrochette: smeer de boterham, snij in kleine stukjes en steek hem op een tandenstoker.


Wat dacht je van aperitiefhapjes in de brooddoos? Denk maar aan blokjes kaas of salami, kerstomaatjes of kleine stukjes bloemkool. Apero-time!