Het perfecte begin van het schooljaar in de kleuterklas!

School, hier kom ik!

Naar de kleuterklas gaan is een belangrijke stap, zowel voor jou als voor je kind. Houdt de keuze van de juiste boekentas je bezig? Hoe kan je zeker zijn dat je je niet vergist? Geen paniek! Wij geven je 5 praktische tips zodat je makkelijker een keuze kan maken.

Hoe groot moet je boekentas zijn?

Geloof het of niet: in de kleuterschool heb je best veel plek nodig in je boekentas! Hierop moet je letten wanneer je een eerste rugzak of boekentas uitkiest:

  • Dit moet in de rugzak passen: een brooddoos, 1 of 2 fruit- of koekendoosjes, een drinkbus, reservekledij en een heen- en weerschriftje of een mapje dat de school soms meegeeft. Gelukkig zijn alle rugzakjes en boekentassen die je bij DreamLand kan vinden groot genoeg!
  • De ideale breedte van je boekentas ligt tussen de 28 en 31 cm.

Handig om te weten bij het uitkiezen van je eerste boekentas: een rugzakje is de ideale opstap naar een echte boekentas later.

Alle Rugzakken
Hoe groot moet je boekentas zijn?
Boekentas makkelijk te openen?

Boekentas makkelijk te openen?

Zorg ervoor dat je boekentas gemakkelijk open- en dichtgaat. Met een gemakkelijke sluiting kom je een heel eind. Velcro- of ritssluitingen zijn ideaal, want kleuters krijgen die snel open en weer dicht. Vermijd kliksystemen die niet aangepast werden aan kleine vingers.

Tip: neem je kind mee naar de winkel wanneer je een boekentas of rugzak gaat kopen. Niet alleen kan je dan testen of die gemakkelijk open- en dichtgaat, maar je zoon of dochter zal de tas ook gemakkelijker herkennen op school.

Alle Boekentassen

Borstriemen sparen de rug van je kind!

Borstriemen zorgen ervoor dat de schouderriemen niet van de schouders van je kleintje schuiven en dat het gewicht evenredig verdeeld wordt. In ons assortiment vind je deze bijvoorbeeld terug bij de rugzakjes van Affenzahn.

Affenzahn rugzakken
Borstriemen op je rugzak
Trolley boekentas

Rugzak, boekentas of trolley?

Moet je kindje trappen op of af om naar de klas te gaan? Geef dan de voorkeur aan tassen zonder wieltjes. Trolleys zijn zwaarder om te dragen en het in- en uitschuiven van de handgreep is niet altijd makkelijk voor een kleutertje. Handig om te weten bij het uitkiezen van je eerste boekentas: een rugzakje is de ideale opstap naar een echte boekentas later.

Superheld of hip motief: hoe moet jouw boekentas eruit zien?

Er zijn eindeloos veel verschillende boekentassen en rugzakken. Laat je kind zelf het motief, de superheld of het film- of tekenfilmpersonage op de rugzak of boekentas kiezen. Denk maar aan Spider-Man, Star Wars, Disney Frozen of Disney Princess. Je jongen of meisje zal met nóg meer plezier naar school gaan!

Helden Boekentassen
Superheld of hip motief op je boekentas

Ontdek de leukste kleuterboekentassen

Profiteer van de ruimste keuze aan kleuterboekentassen en –rugzakken in je DreamLand-winkel en in onze webshop. Geniet van ons aanbod aan de laagste prijzen. Van Cars tot K3, de Minions tot PAW Patrol, in de leukste kleurtjes en motieven, bij DreamLand vind je altijd jouw smaak!