Stijlvol naar de les!

De ideale rugzak kiezen voor een tiener? Dat is nog eens een interessante uitdaging! Op deze leeftijd zijn smaken en kleuren immers heel belangrijk! Volgt je tiener de laatste modetrends of kiest hij voor een klassiek model? Bij DreamLand vind je ze allemaal: modellen in één kleur, veelkleurige exemplaren of vintage.

Je vindt bij ons een ruim assortiment merken zoals Eastpak, Herschel, Quiksilver, Vans, Dakine, Burton, ...

Plooi niet voor rugpijn! Zo spaar je jouw rug:

Tieners hebben soms moeite met goed bedoeld advies. Maar dat neemt niet weg dat ze toch best rekening houden met deze rugsparende tips:

  • Zorg ervoor dat de schouderriemen van je rugzak altijd goed aangespannen zijn. Je rugzak moet goed tegen je rug steunen zodat het gewicht van de inhoud goed verdeeld zit. Kies ook voor gewatteerde schouderriemen want die bieden echt wel meer comfort.
  • Je rugzak maar om één schouder slaan ziet er zeer cool uit, maar is jammer genoeg moordend voor je rug. Zorg dat je het gewicht van je rugzak over beide schouders verdeelt om rugklachten te voorkomen.
  • De onderkant van de rugzak moet zich ter hoogte van de taille bevinden.
  • Plaats de zwaarste objecten altijd zo dicht mogelijk tegen de rug.
  • Hou in het achterhoofd dat je rugzak of boekentas niet meer mag wegen dan 10 % van je totale lichaamsgewicht. Veel scholen spannen zich in om het totale gewicht van de rugzakken van studenten naar beneden te halen. Dat doen ze door kluisjes te installeren, boeken in de klas te bewaren en dergelijke.
  • Neem geen onnodige dingen mee naar school. Je tekstboeken voor één dag wegen wellicht al meer dan genoeg én je moet jouw kennis ook nog eens overal mee naartoe slepen.
Superheld of hip motief op je boekentas

Altijd hip: schoudertassen

Een klassieke rugzak jouw ding niet? Er zijn een hele hoop hippe schoudertassen waarin je probleemloos al je schoolboeken en spullen kwijt kan.

Alle schoudertassen

Vind de coolste rugzakken

Op zoek naar coole, hippe of mooie nieuwe rugzak? Ontdek ons assortiment in je DreamLand-winkel of in de webshop en geniet van de meest voordelige prijzen voor de meest trendy boekentassen. Keuze uit straffe merken zoals Eastpak, Dakine, Herschel