Selectie van de gezelschapsspellen “ouders toegelaten”

Natuurlijk spelen we al eens een spelletje met ons kind om ‘m plezier te doen. Maar als ouder mag je je natuurlijk ook amuseren. Terwijl we onze selectie maakten, stootten we op een aantal spelletjes waar jullie ongetwijfeld samen plezier aan zullen beleven.

Concept

Wie goed selecteert, wint gegarandeerd!

 • Wij houden ervan omdat:
  Je geen woorden of gebaren gebruikt in dit spel! Enkel afbeeldingen en blokjes. « Selecteer » een aantal afbeeldingen op het speelbord. Je zal zien: het is leuk en verassend om op deze manier, en zonder een woord te zeggen, zeer specifieke voorwerpen of personen te (laten) raden.
 • Waargenomen speelduur
  42 minuten
 • Onze prijs:
  De prijs voor bollebozen van 10 jaar en meer

"Een uitdrukking, film, … (laten) raden lukt beter met mooie beelden dan met slechte imitaties!"

Reserveer nu

Wospido

Slim op reis

 • Wij houden ervan omdat:
  Een woord vinden aan de hand van een thema en de eerste letter (van de volgende kaart), het principe is algemeen gekend. Bij dit spel moet je echter niet alleen je hersenen gebruiken, je moet ook heel vlug zijn want enkel de snelste speler krijgt de kaart. Het leukste is dat bij elk nieuw spel de kaarten geschud worden. De thema/woord-combinaties zullen dus nooit dezelfde zijn.
 • Waargenomen speelduur
  12 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van het reisspel

"Zo’n klein doosje, en toch oneindig veel mogelijkheden."

Reserveer nu

Cup King

Een cupje zetten?

 • Wij houden ervan omdat:
  Je om te winnen (een beetje) strategie, (veel) geluk en (heel veel)handigheid/behendigheid nodig hebt. Iedereen volgt de kleur van de kaart op tafel. Wanneer je niet meer kan volgen, moet je een cup uit je piramide wegtikken. Wreed ja, maar zo plezierig : met een beetje handigheid verwoest je misschien ‘maar’ een deeltje van je piramide...
 • Waargenomen speelduur
  22 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van het goede humeur

"De Cups moeten uit de piramide ‘getikt’ worden. Volwassenen worden zo weer even kinds!"

Reserveer nu

Switch-it !

Eendracht maakt macht

 • Wij houden ervan omdat:
  Dit een klassiek spel vol verrassende wendingen is. Je hebt 2 stapeltjes kaarten op tafel: heel veel verschillende thema’s en letters. Elke speler geeft om beurt een woord dat overeenkomt met het thema en begint met de letter. Maar dan begint het: wie juist antwoordt, mag een nieuw thema of een andere letter kiezen. Zij die al een woord in gedachten hadden, zullen snel iets anders moeten bedenken. Met de bonuskaarten kan je het spel van richting doen veranderen. Wanneer een speler vindt dat iemand te lang nadenkt, mag hij de timer aanzetten. Er blijven dan nog 10 seconden over. Soms kan het zowel leerrijk als spannend zijn!

  PS: Vind je de doos niet veel soeps? Onthoud: het is de inhoud die telt!
 • Waargenomen speelduur
  14 minuten (zonder de bonuskaarten), 26 minuten (met bonuskaarten)
 • Onze prijs:
  Voorliefde van de verkopers

"Het enige letterspel dat tegelijkertijd door Nederlandstaligen en Franstaligen kan gespeeld worden. Ieder in zijn eigen taal!"

Reserveer nu

Baby Blues

Slaap kindje slaap…

 • Wij houden ervan omdat:
  Dit kaartenspel over een ondeugend kantje beschikt! Elke speler moet proberen om z’n 5 baby’s vrolijk te houden terwijl ie er ook alles aan doet om de baby’s van de tegenstanders te doen huilen. Vuile pampers, gestolen fopspenen en vernielde muziekmobielen… alles kan! Slaag jij erin om de volgende huilbui tegenhouden?
 • Waargenomen speelduur
  33 minuten
 • Onze prijs:
  Originaliteit(sprijs)

"Geniaal : je moet de andere spelers ergeren om te kunnen winnen! En vooral hun baby’s doen wenen…"

Reserveer nu

La Cucaracha Loop

 • Wij houden ervan omdat:
  Missie: al je pionnen (kevers) van punt A naar punt B brengen. Leuk detail: geen enkele speler mag een ander van zijn vakje verjagen. Iedereen is mooi, iedereen is lief, behalve die vervloekte kakkerlak die op elk moment op het speelbord kan opduiken. Dan stopt iedereen, en wacht tot hij weer in de looping verdwijnt. Elke kever die uit zijn vakje wordt gestoten, moet helemaal opnieuw beginnen. Snel, snel, gooi de dobbelsteen voordat… te laat daar is de kakkerlak opnieuw. Help, waar is de insectverdelger nu toch gebleven?!
 • Waargenomen speelduur
  13 minuten
 • Onze prijs:
  Prijs van de ouders

"La Cucaracha Loop is zoals het echte leven. De kakkerlak komt altijd wanneer je hem het minst verwacht en je bent altijd blij als hij weer weg is!"

Reserveer nu