Star Wars

Star Wars

Rogue One: A Star Wars Story

Eerst even up-to-date raken …

De eerste Star Wars-film verscheen in 1977. Ondertussen zijn we 39 jaar, 7 langspeelfilms en een hoop animatieverhalen verder. Logisch dat de hele saga wel héél uitgebreid is. Kort gezegd is Star Wars een episch ruimtesprookje, waar goed het opneemt tegen het kwaad.

Het begint allemaal bij Anakin Skywalker, die door zijn leermeester Obi-Wan Kenobi opgeleid wordt tot jedi. Opzet? Vrede brengen in het universum. Maar dat mislukt natuurlijk. Anakin loopt over naar de dark side en verkiest een carrière als Sith Lord Darth Vader onder leiding van de duistere Keizer Palpatine.

[+] Meer lezen [-] Minder lezen

De personages van Rogue One: A Star Wars Story

Jyn Erso

Jyn Erso

Vanaf haar 15e leidde Jyn een avontuurlijk en crimineel leven. Ze krijgt een tweede kans en wordt Sergeant bij de Alliance. In Rogue One stuurt ze het rebellenleger aan.

Cassian Andor

Cassian Andor

Andor is Captain bij de Rebel Alliance. Hij werkte voor de intelligence-dienst. Nadat hij K-2SO opnieuw programmeert, is de droid nogal eigenzinnig.

Orson Krennic

Orson Krennic

Krennic is een erg wrede, maar slimme man. Hij leidt het Death Star-project en raakte erdoor geobsedeerd. Hij wilt vooral erkenning van keizer Palpatine.

Chirrut Îmwe

Chirrut Îmwe

Îmwe is een blinde, spirituele krijgen die deel uitmaakt van het rebellenleger. Hij is een aanhanger van de Jedi, maar kan zelf The Force niet gebruiken.

Galen Erso

Galen Erso

Galen Erso is de vader van Jyn. Hij staat in het krijt bij Orson Krennic en helpt als wetenschapper mee aan de plannen voor de Death Star.

K-2SO

K-2SO

K-2SO was eigenlijk een Imperial Droid, maar wordt opnieuw geprogrammeerd door Cassian Andor. Hij helpt de rebellen mee de plannen van de Death Star te stelen.

Baze Malbus

Baze Malbus

Baze Malbus is een huurmoordenaar die voor de rebellen vecht en de beste vriend van Îmwe. Hij gelooft vooral in brute kracht.

Saw Gerrera

Saw Gerrera

Gerrera was de leider van de Onderonian Rebels. Na de Clone Wars binden Saw en zijn companen de strijd aan tegen de Empire.

Topverkopers Rogue One: A Star Wars Story

Alles van Star Wars
 

Toffe Star Wars-weetjes

 1. Rogue One: A Star Wars Story is de eerste alleenstaande langspeelfilm van de Star Wars-franchise en volgt dus geen Episode op.
 2. In december 2018 volgt een nieuwe alleenstaande Star Wars-film. Deze staat dit keer in het teken van Han Solo. Maar gelukkig hoeven de Star Wars-fans geen twee jaar af te kicken van hun intergalactische verslaving, want in 2017 komt Episode 8 uit!
 3. De stem van jedimeester Yoda wordt ingesproken door Frank Oz. Hij is ook de stem van Miss Piggy!
 4. Keizer Palpatine werd eerst door een oud, verrimpeld vrouwtje gespeeld. Tijdens het monteren vervingen ze haar ogen door die van een chimpansee zodat ze er heel eng zou uitzien!
 5. Er waren drie acteurs nodig om Darth Vader te spelen. James Earl Jones was de stem, Sebastian Shaw het gezicht en David Prowse het lichaam.
 6. Luke Skywalker zou eerst Luke Starkiller heten.
 7. Op 4 mei vieren we Star Wars-dag. May the Fourth be with you!
 8. Het ruimteschip van Han Solo, de Millennium Falcon, is geïnspireerd op een hamburger.
 9. Peter Mayhew, de acteur die Chewbacca vertolkt is 2,21 meter lang! George Lucas vond Peter via een artikel over mensen met grote voeten.
 10. Er waren drie mensen nodig om Jabba The Hutt te laten bewegen.
 11. In elke film komt het zinnetje "I have a bad feeling about this" voor, wat "Ik heb hier een slecht gevoel bij" betekent.


Doe mee: Kleurplaten en spelletjes van Rogue One: A Star Wars Story

knutseltips

Intergalactisch knutselen!

Van draagtas en pompoendroid tot sterrennagels. De leukste Star Wars-activiteiten vind je hier.

Er naartoe!
kleurplaat

Kleur Wars

Haal je mooiste kleurtjes boven en breng het universum van Star Wars helemaal tot leven.

Kleuren maar!

Rogue One!

Bij DreamLand vind je heel veel Star Wars speelgoed! LEGO Star Wars, het spel Battlefront, gedetailleerde figuren en superzachte knuffels. Allemaal gebaseerd op de mythische saga.

Heb je genoten van de nieuwste Rogue One: A Star Wars Story? Gelijk heb je! Want de film is al door velen als een van de grootste van onze tijd genoemd. Stap dus in je keizerlijke ruimtetuig en zweef door onze speciale Star Wars-shop! Ontdek alle Star Wars-personages en speel ze na, verkleed in je Star Wars-kostuum, mét lightsaber. May the Force be with you!