Starttips

Ervaring te koop of zelfvertrouwen zat? Hoeveel uren je ook al steppend hebt doorgebracht, het beste advies blijft: beter voorkomen dan genezen. Voor je uit de startblokken schiet, lees je dus best nog even onze basistips.

Veilig steppen

  • Een helm is geen speelgoed en ook geen overbodige luxe. Voor het steppen volstaat een gewone fietshelm. In onze webshop vind je de meest coole en schattige helmen.
  • Omdat niets zo vervelend is als een geschaafde knie of een gekneusde elleboog, raden we je ook op die plekken voldoende bescherming aan. In ons assortiment zijn verschillende beschermsets voor jongens en meisjes terug te vinden.
  • Zorg er steeds voor dat de veters van je schoenen dubbel geknoopt zijn. Een loshangende veter zou wel eens in een van je wieltjes verstrikt kunnen geraken.

Praktische stepweetjes

  • De stuurhoogte van je step is van cruciaal belang. Wanneer je rechtstaat op de step, moet je het stuur met beide handen kunnen omklemmen. Lager mag het stuur zeker niet staan. De maximumhoogte bedraagt 20 cm onder de kin van de bestuurder.
  • Aan kwaliteitsvolle lagers van een step wordt een ABEC-score van 1 tot 9 gegeven. Hoe hoger de score, hoe vlotter de lagers ronddraaien en hoe meer snelheid je dus zal kunnen maken.
  • Ook wat betreft de wieldiameter kunnen steps behoorlijk verschillen. Autopeds met een grotere wieldiameter zijn eerder geschikt voor transport. De stuntsteps hebben daarentegen een kleinere wieldiameter. Een van de voordelen daarvan is dat de wieltjes zo minder hinderen bij het uitvoeren van tricks.

Om te weten welk been je best op de voetplank (of: deck) houdt, is er een eenvoudig trucje. Sluit je ogen, leun lichtjes naar voren en laat iemand anders je een klein duwtje in de rug geven. Het been dat je dan als eerste naar voren zet, is je dominante en dus je steunbeen. Het andere been is je trapbeen. Daarmee maak je dus de steppende beweging.

Ontdek hier ons volledige stepassortiment!