meisje op een trampoline

Tips om veilig te springen op je trampoline

Op een trampoline springen is altijd leuk, maar wij bij DreamLand zijn ook fan van veilig trampolinespringen.
Daarom hou je best rekening met volgende zaken :


Sterk aangeraden

1. Je tuin is vanzelfsprekend de beste plek voor een trampoline. Plaats ze op een stabiele ondergrond op minstens 1 meter van obstakels zoals takken, muren, hekjes, enz. Hou ook rekening met eventuele bovengrondse elektrische leidingen die over je trampoline hangen. Je kan je trampoline natuurlijk ook ingraven.

2. Onze opbouwtrampolines hebben steeds een beschermnet, het ideale middel tegen blauwe plekken en kneuzingen! Bijna al onze veiligheidsnetten zijn vervaardigd uit zacht polyester. Zo voorkom je huidirritatie of schaafwonden wanneer je toch zou vallen. Ook voor inbouwtrampolines raden wij sterk aan een beschermnet rondom de trampoline te plaatsen.

3. Zorg dat de brede beschermrand steeds goed opgespannen is en dat hij zowel de veren als het frame altijd helemaal afdekt. Hij zorgt voor een zachte landing bij een eventuele val.


Niet te verwaarlozen

1. Laat telkens 1 persoon op de trampoline springen. Ga je toch met 2 of meer springen let dan op dat het verschil in gewicht tussen de verschillende personen niet te groot is. Anders bestaat de kans dat de zwaardere persoon de lichtere persoon uit de trampoline lanceert. Respecteer ook altijd het maximum toegelaten gewicht van de trampoline.

2. Om te voorkomen dat kleine kinderen van de trampoline vallen raden we aan een ladder te gebruiken. Deze maakt het natuurlijk ook gewoon makkelijker om op en af de trampoline te geraken.

3. Laat je kinderen niet onder de trampoline door kruipen. Draag geen juwelen, kettingen, uurwerken, enz. Spring met blote voeten! Zo voorkom je dat je uitglijdt. Stop volledig met springen voor je de trampoline verlaat.