Meisje op trampoline

Installatie en onderhoud van je trampoline

Je hebt een trampoline gekocht, super. Je kinderen staan al te popelen om te gaan springen. Maar eerst moet je de trampoline nog monteren. Dit kan in principe door 1 persoon, maar met 2 gaat het natuurlijk een stuk sneller. Toch is er een groot verschil tussen de montage en het onderhoud van een inbouw en een opbouw trampoline.


Bovengrondse trampoline

Een opbouw trampoline is snel gemonteerd en gedemonteerd. Trampolines met kliksysteem zijn nog sneller op te bouwen. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar onze Optimum Skyline-trampolines.

Aangezien dat je een bovengrondse trampoline makkelijk kunt verplaatsen raden wij aan om haar tijdens de wintermaanden binnen te zetten. Je trampoline zal langer meegaan wanneer de mat en de springrand beschermd zijn tegen de vorst. Bovendien kan je trampoline, zelf eentje die verankerd is, verschuiven bij hevige rukwinden.

Je hoeft je trampoline natuurlijk niet bij de minste regen op te plooien en weg te zetten. Het frame van onze trampolines is immers aan de binnen- en buitenkant gegalvaniseerd. Zo krijgen ze een beschermlaagje mee tegen roest - zeker een pluspunt in ons Belgische klimaat. Dek je trampoline ook af met een beschermhoes om haar tegen de regen te beschermen.


Inbouw trampoline

Een inbouwtrampoline valt minder op in de tuin! Het ingraven van de trampoline kost echter heel wat werk. Vergeet niet dat je achteraf de grond moet afvoeren. Soms is eveneens drainage nodig (ook indien je de trampoline voor de winter opruimt en nadien weer in je tuin wilt plaatsen). Dit is het geval bij kleigrond. Bij andere ondergronden zal het water gewoon in de grond trekken.

Een inground trampoline kan het hele jaar buiten blijven staan, maar zal dan wel sneller verslijten. Je kan je trampoline ook wegzetten voor de winter. Hou er wel rekening mee dat je deze niet kan opplooien en je dus genoeg ruimte voorziet.

Is het geen weer om te springen? Bescherm je trampoline dan met een afdekzeil zodat ze langer meegaat.