Naar buiten tijdens de vakantie

Weer of geen weer: vandaag spelen we buiten! Buitenspelen is nu eenmaal ongelooflijk leuk. Speelkleren aan en leef je uit met het bouwen van zandkastelen, bakken van moddertaarten en uitvechten van waterpistolenduels. Zoek je nog inspiratie? Hier vind je de leukste speeltips en het vetste speelgoed om buiten te spelen. Uuuuren buitenpret verzekerd!

Onze speeltips

Klimrek-belleke trek

Hang een belletje of klokje bovenin een klimrek en trek voor dat klimrek een startstreep op ongeveer 5 meter afstand. Neem een timer of stopwatch bij de hand en laat je vrienden 1 voor 1 op handen en voeten naar het klimrek lopen en het belletje rinkelen. De snelste is de winnaar!

Schattenduik

Laat enkele zware voorwerpen zoals petanqueballen of mooie stenen op verschillende plaatsen naar de bodem van een zwembad zakken. Ga daarna op duikersavontuur en duik al de spullen weer op! Of maak er een wedstrijdje van en laat een fluitje naar de bodem zakken. Wie het eerste fluit, die wint!

Trampobasket

Kruip op een trampoline met een emmer en een bal. Neem de emmer in beide handen vast en leg de bal op het springgedeelte van de trampoline. Katapulteer de bal de lucht in door zelf te beginnen springen en vang de bal vervolgens op in je emmer.

Ontdek meer speeltips