Trolley: geen gesleur!

Lekker overal kunnen rondrijden, zonder te sleuren. Geen wonder dat de trolley snel ingeburgerd is geraakt. Zeker als je wat langere afstanden moet afleggen. En omdat de inhoud van een schooltas de eerste jaren eerder beperkt blijft, is het geen moeite om de trolley af en toe op de trap of de bus te tillen. Oudere leerlingen moeten steeds meer meezeulen, en dan is een rugzak handiger.

Kangourou trolley-boekentas Print Dino

Moet je je trolley optillen?

Buig dan door je benen, zo spaar je je rug!

Rugzak: zo draag je ‘m!

Een rugzak is de meest efficiënte draagwijze. Als je het gewicht goed verdeeld over beide schouders met de schouderbanden goed aangespannen, belast je je rug het minst. Vooral tijdens de laatste jaren van het lager onderwijs en de eerste van het middelbaar wegen boekentassen vaak veel. Toch hou je best in het achterhoofd dat je rugzak niet meer mag wegen dan 10 % van je lichaamsgewicht. Zo belast je je rug niet onnodig. In veel scholen worden al heel wat inspanningen gedaan om het gewicht van de boekentassen naar beneden te halen. Denk maar aan het installeren van kluisjes, boeken in de klas bewaren, etc.

Kangourou rugzak Fashion Print Camouflage

image

Schoudertas voor meisjes

Hippe meisjes, die dragen vaak een schoudertas. Toch is dat niet meteen de handigste manier om al je schoolspullen te vervoeren. Want alle gewicht komt op één schouder terecht en trekt ook zo aan één kant van de rug. Als je dus nog veel spullen moet meenemen naar school, is een rugzak een heel stuk handiger. En beter voor het lichaam dat nog in volle ontwikkeling is. Weinig boeken en schriften om mee te nemen? Dan is een schoudertas helemaal oké!

Kangourou shopper Zebra

Meer boekentastips?

Bekijk onze handige boekentaswijzer. Je vindt er de beste tips & tricks voor kleuters, kids en teens. Handig!