Courgettebolletje gevuld met rijstpompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • Bereidingstijd: < 60 min.

Ingrediënten

  • 500 g gemarineerde runderreepjes
  • 4 ronde courgettes
  • 1 ui
  • 10 gedroogde tomaten
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 250 g witte rijst
  • 4 eetl. olijfolie
  • Provençaalse kruidenmix
  • peper en zout

Bereiding (30 min. + 20 min. op de barbecue)

  • Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Snij intussen de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de ui fijn.
  • Hol de courgettes uit (hou de hoedjes apart) en snij het vruchtvlees in stukjes. Bestrijk de buitenkant van de courgettes met 2 eetl. olijfolie en kruid de binnenkant met Provençaalse mix.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min. Voeg de rijst en de gedroogde tomaten toe.
  • Vul er de courgettes mee en zet het hoedje er terug op.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 2 min. Kruid met Provençaalse mix, peper en zout.
  • Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Mix tot een gladde saus.
  • Wikkel de gevulde courgettes in aluminiumfolie en bak ze 20 min. op de barbecue.

Afwerking

Serveer de courgettes met de tomatensaus.


Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken