Courgettebolletje gevuld met rijstpompoen
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- Bereidingstijd: < 60 min.
Ingrediënten
- 500 g gemarineerde runderreepjes
- 4 ronde courgettes
- 1 ui
- 10 gedroogde tomaten
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 250 g witte rijst
- 4 eetl. olijfolie
- Provençaalse kruidenmix
- peper en zout
Bereiding (30 min. + 20 min. op de barbecue)
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Snij intussen de gedroogde tomaten in fijne reepjes. Snipper de ui fijn.
- Hol de courgettes uit (hou de hoedjes apart) en snij het vruchtvlees in stukjes. Bestrijk de buitenkant van de courgettes met 2 eetl. olijfolie en kruid de binnenkant met Provençaalse mix.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderreepjes 5 min. Voeg de rijst en de gedroogde tomaten toe.
- Vul er de courgettes mee en zet het hoedje er terug op.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg het vruchtvlees van de courgettes toe en bak 2 min. Kruid met Provençaalse mix, peper en zout.
- Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Mix tot een gladde saus.
- Wikkel de gevulde courgettes in aluminiumfolie en bak ze 20 min. op de barbecue.
Afwerking
Serveer de courgettes met de tomatensaus.
Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken