Roomsoep met pompoen

  • Lunch
  • 4 personen
  • Bereidingstijd: < 60 min.

Ingrediënten

  • 500 g pompoen (vers of diepvries Ringis)
  • 2 takjes peterselie (vers)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl room
  • 1 L groentebouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding (20 min.)

  • Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
  • Schil de aardappel en snij in stukken.
  • Verwijder de schil van de pompoen, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Snipper de peterselie fijn.

Bereiding (30 min.)

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de stukjes pompoen en de aardappel toe. Overgiet met de groentebouillon. Kruid met nootmuskaat en laat 20 min. koken op een zacht vuurtje.
  2. Mix de soep en voeg de room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking

Dien de soep goed warm op in kommetjes of diepe borden en versier met wat fijngesnipperde peterselie.

Tip

  • Voor een originele en feestelijke presentatie: Serveer uw soep in een uitgeholde pompoen. Succes verzekerd!
  • Om een pompoen makkelijk te schillen, legt u de stukken met de schil naar boven in een ovenschotel. Zet 5 à 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken