Spaghetti met tomatensaus en varianten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • Bereidingstijd: < 30 min.

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 stengel groene selder
  • 1 kleine wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g spaghetti
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 1 eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Snij de selder, de wortel, het knoflook en de ui in kleine stukjes.

Bereiding (25 min.)

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
  2. Voeg de wortel en de selder toe en laat 5 min. stoven.
  3. Bestrooi met de bloem en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Kruid met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout.
  4. Giet 1 dl water over de bereiding en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 15 min. sudderen.
  5. Kook ondertussen de spaghetti gaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

Afwerking

Giet de saus over de spaghetti en dien onmiddellijk op. Voor de liefhebbers: geef er geraspte kaas of parmezaanschilfers bij in een apart schaaltje.

Tip

  • Bak 400 g gehakt goudbruin in een pan, maak tijdens het bakken los met een vork en voeg toe aan de saus.
  • Bak spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof) en voeg 200 g paprikareepjes (diepvries, Ringis) toe. Verwarm alles goed en voeg toe aan de saus.
  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak scampi’s of zeevruchten (diepvries, Kelvin) 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de zeevruchten of scampi’s toe aan de saus en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie.

Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken