Spaghetti met tomatensaus en varianten
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- Bereidingstijd: < 30 min.
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 stengel groene selder
- 1 kleine wortel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 g spaghetti
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 1 eetl. bloem
- 2 eetl. olijfolie
- 1 eetl. oregano (gedroogd)
- 1 eetl. paprikapoeder
- peper en zout
Voorbereiding
- Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de selder, de wortel, het knoflook en de ui in kleine stukjes.
Bereiding (25 min.)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui glazig.
- Voeg de wortel en de selder toe en laat 5 min. stoven.
- Bestrooi met de bloem en voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe. Kruid met het paprikapoeder, de oregano, peper en zout.
- Giet 1 dl water over de bereiding en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Laat 15 min. sudderen.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Afwerking
Giet de saus over de spaghetti en dien onmiddellijk op. Voor de liefhebbers: geef er geraspte kaas of parmezaanschilfers bij in een apart schaaltje.
Tip
- Bak 400 g gehakt goudbruin in een pan, maak tijdens het bakken los met een vork en voeg toe aan de saus.
- Bak spekreepjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof) en voeg 200 g paprikareepjes (diepvries, Ringis) toe. Verwarm alles goed en voeg toe aan de saus.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak scampi’s of zeevruchten (diepvries, Kelvin) 3 à 4 min. Kruid met peper en zout. Voeg de zeevruchten of scampi’s toe aan de saus en bestrooi rijkelijk met fijngesnipperde peterselie.
Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken