Tagliatelle met verse tomaten, spinazie en basilicum
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- Bereidingstijd: < 30 min
Ingrediƫnten
- 450 tapastomaatjes
- 200 g verse spinazie
- 1 plantje basilicum
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 70 g pecorino (Italiaanse kaas)
- 400 g tagliatelle
- 5 eetl. olijfolie extra vierge
- 2 eetl. rodewijnazijn
- peper en zout
Voorbereiding (15 min.)
- Rasp de pecorino (u hebt 3 eetl. nodig).
- Snij de tomaten in kleine stukjes en bewaar het sap.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Scheur de basilicumblaadjes.
Bereiding (± 10 min.)
- Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Meng intussen de tomaten en het sap met de sjalotten, het knoflook, de olijfolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.
- Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak de blaadjes fijn.
- Giet de pasta af en meng met de tomatenmengeling, de spinazie en het basilicum.
Afwerking
Verdeel de pasta over de borden en versier met geraspte pecorino.
Nog meer heerlijke recepten vind je op: colruyt.be/lekkerkoken