Accessoires

Afdekzeilen voor je zwembad

Een winterafdekzeil blijft de hele winter op je zwembad liggen. Zo kan je het water uit je zwembad ook het volgende seizoen gebruiken.
Een zomerafdekzeil houdt het water schoon, vermindert warmteverlies en verwarmt het water zelfs! Het zeil bestaat uit bubbels die gevuld zijn met lucht. Het zonlicht verwarmt de lucht en het zeil geeft die warmte door aan het water.

Welke maten zijn er leverbaar?

Voor alle grotere zwembaden is er een zomerafdekzeil.

Zorgt een afdekzeil voor extra veiligheid?

Neen, afdekzeilen houden alleen vuil en bladeren uit het zwembad. Ze vermijden niet dat je in het water kan vallen.

Het winterafdekzeil past niet. Wat nu?

Als je een zwembadset koopt met een winterafdekzeil inbegrepen, is het sowieso de juiste maat.

Tips om het winterafdekzeil te bevestigen:

 • Doe het met zijn tweeën: één persoon houdt het zeil vast en een tweede persoon loopt rond het bad en trekt het zeil over de opblaasrand (Intex zwembadset Easy) of langs de wand naar beneden (Intex zwembadset Frame Pool).
 • Leg het afdekzeil een tijdje in de zon, dan is het iets rekbaarder en soepeler. Laat het afdekzeil echter niet de hele dag in de zon liggen, het pvc wordt dan zó zacht, dat het kan scheuren bij het aanbrengen.
 • Opgelet: afdekzeilen van een zwembadset Easy passen niet op een zwembadset Frame Pool. Ook al hebben ze dezelfde maat.

Waarom past een afdekzeil van een zwembadset Easy niet op een zwembadset Frame Pool en omgekeerd?

Een afdekzeil van een zwembadset Frame Pool is groter dan dat van een zwembadset Easy. Dit komt omdat een zwembadset Easy een omgekeerde trechtervorm heeft en daardoor een kleiner wateroppervlak heeft.
Bv. een zwembadset Easy met diameter 366 cm, heeft na het vullen een wateroppervlak over van ongeveer 310 cm. Een zwembadset Frame Pool behoudt zijn diameter.

Wordt bij elke zwembadset een afdekzeil bijgeleverd?

Dat hangt af van de set. Bij zwembaden met een diameter van 549 cm wordt meestal een zeil bijgeleverd.

Waarom zitten er gaten in het afdekzeil? Zijn er ook afdekzeilen zonder gaten?

In het afdekzeil zitten gaten voor de veiligheid. Als er iemand onder het afdekzeil terecht komt, stroomt er lucht door de gaten naar binnen. Daarnaast voorkomen deze kleine gaten dat er een grote plas water op het afdekzeil blijft staan (bv. als het regent). Alle Intex-afdekzeilen hebben deze veiligheidsgaten.

 • Plaats een grote strandbal (min. 60 cm) onder het afdekzeil, zodat er een soort piramide ontstaat. Het regenwater loopt dan langs de zijkant weg en komt niet door de gaatjes in het zwembadwater terecht. Het zeil klappert dan ook minder bij veel wind.
 • Een te koud afdekzeil van pvc is moeilijk te plooien en daardoor moeilijk op het zwembad aan te brengen. Leg het kort in de zon om een beetje warm te worden. Een te warm afdekzeil van pvc is zéér kwetsbaar, zeker op de lasnaden. Bij het aanbrengen van een warm afdekzeil dat de hele dag naast het bad in de zon heeft gelegen, scheurt het zeil heel makkelijk uit elkaar. Leg het afdekzeil daarom in de schaduw.

Zijn er afdekzeilen voor alle Intex-zwembaden?

Ja, er zijn afdekzeilen voor alle mogelijke Intex zwembaden. Niet alle maten zitten in ons assortiment, maar je kan ze wel bestellen via onze klantendienst (02 363 56 56).

Verwarmingssystemen voor je zwembad

Er zijn heel wat systemen die je zwembadwater kunnen verwarmen. We zetten ze voor jou op een rijtje:

Gre zwembadverwarming op zonne-energie

Deze zwembadverwarming wordt geplaatst tussen de zandfilter en het zwembad. Met dit systeem maak je je zwembadwater tot 5 °C warmer. Het is geschikt voor zwembaden met diameter tot 4,60 m of ovaal tot 7,30 m lengte. Wil je dit toch gebruiken voor een groter zwembad, dan kan je verschillende solarmatten aan elkaar koppelen.
Afmetingen: L 610 x B 61 cm. Enkel geschikt voor filters met een minimum debiet van 5 m³/u.

Hoe werkt het?
De zonnepanelen absorberen de warmte-energie van de zon en geven ze af aan het zwembadwater dat door de panelen stroomt. De filterpomp zorgt voor de circulatie van gezuiverd water door de zonnepanelen.

Wat zijn de voordelen?

 • Milieuvriendelijk.
 • Efficiënte en duurzame vorm van energieomzetting van zonnestralen in warmte.
 • De zon verwarmt je water rechtstreeks. Er is dus geen opstapeling van energie nodig.
 • Je verlengt het zwemseizoen: je kan vroeger en later op het jaar genieten van je zwembad omdat het water warmer is. De kans is ook groot dat je om dezelfde reden ook vaker zwemt.
 • Eenvoudig te plaatsen

 

Sluit de slang aan die het gezuiverde water van je zwembad door het verwarmingselement stuurt.

Sluit de tweede slang aan die de uitgang van het verwarmingselement aan de terugvoerklep van je zwembad koppelt.

Rol het zonnepaneel volledig open.

Zwembadverwarming Solar Heating

Deze zwembadverwarming bestaat uit een opgerolde slang die onder een doorschijnende koepel geplaatst is, waardoor het water sneller opgewarmd wordt. Het is mogelijk om meerdere Solar Heatings naast elkaar te plaatsen en aan elkaar te koppelen (1 collector per 5.000 l). Dit systeem is enkel geschikt voor filters met een minimum debiet van 2 m³/u. Om optimaal te kunnen presteren, richt je deze zonnecollectors best naar het zuiden. De zonnecollectors zijn voorzien van 2 pootjes om de collector onder een hoek van 30° te plaatsen: de ideale hoek om maximaal warmte op te nemen van de zon. Bedek ze ook 's nachts met de bijgeleverde beschermhoezen om zo warmteverlies te voorkomen. De zonnecollectors zijn gemaakt van polypropyleen, de wegneembare koepel van sterk en doorschijnend polycarbonaat.
Voorzien voor aansluitingen met 32/38 mm slang (met spanring) en zeer compact: 58 x 58 cm.

Gre elektrische warmtepomp 8,5 kW

De elektrische warmtepomp is geschikt voor zwembaden met een inhoud tot 60.000 l en met een pomp met een minimumdebiet van 7,5 m³/u. Verwarmingskracht: 8.500 W.
Deze waterpomp wordt geleverd met kabels, maar zonder stekker; ze moet namelijk door een vakman aangesloten worden op het elektriciteitsnet.
Voorzien voor aansluitingen met 32/38 mm slang (met spanring).

Wat zijn de voordelen?

 • Energiebesparend met een hoog rendement.
 • Kan zowel opwarmen als afkoelen.
 • Verwarmt je zwembad al vanaf 5 °C buitentemperatuur tot gegarandeerd 28 ℃.

 

Ons volledige assortiment vind je in je DreamLand-winkel of in onze webshop