Met onze tips wordt kaften kinderspel

Of je nu naar de lagere school of het middelbaar gaat, het is iets wat ons allemaal te wachten staat begin september: schriften en boeken kaften. DreamLand to the rescue! Met onze leuke ideetjes wordt boeken kaften een toffe activiteit op woensdagnamiddag. Én je hebt zo de hipste boeken van de hele klas!

Klassiek kaften

Heb je kaftpapier gevonden met een leuke print? Dan kan het kaften beginnen! Wat heb je nodig? Een boek, kaftpapier, een schaar en een plakband. Je zal snel merken, met deze vier magische hulpmiddelen, wordt boeken kaften kinderspel!

  • Stap 1: Leg je boek open op het kaftpapier en knip het papier met 5 centimeter extra aan elke kant.
  • Stap 2: Vouw het papier in de helft, met jouw boek precies in het midden.
  • Stap 3: Vouw de zijkanten van het papier om de voor- en achterkant van het boek. Vervolgens knip je het onderaan schuin in, begin daarbij breed en eindig even smal als de rug.
  • Stap 4: Haal jouw boek even van het papier en vouw de ingeknipte stukjes naar binnen.
  • Stap 5: Leg jouw boek weer op zijn plaats en vouw nu ook de onder- en bovenkanten om. Vouw daarvoor eerst een driehoekig flapje en dan de hele strook naar binnen.
  • Stap 6: Kleef de omgevouwen hoeken van het papier aan elkaar. Sluit het boek en verstevig de rug eventueel met tape. Je kan jouw boek achteraf nog afwerken met leuke etiketten of stickers!
Bekijk al ons kaftpapier

WASHI TAPE IN DE AANSLAG

We love washi-tape! Er zijn zoveel verschillende kleurrijke rolletjes Japanse tape waarmee je je kan uitleven, waardoor al je boeken een geweldige look krijgen! Je hebt er in flashy kleuren, met leuke prints en figuurtjes op, met een boodschap… Je kan ook driehoekjes uitknippen in verschillende kleuren, en deze dan met washi-tape vastkleven. Binnen enkele minuten tijd zijn je boeken en schriften een stuk leuker en geef je ze een persoonlijke en originele touch! Bij DreamLand vind je bruine kartonnen mappen en schriften, speciaal gemaakt om zelf te pimpen! Spring binnen in je DreamLand-winkel en ontdek washi-tape in verschillende kleurtjes en motiefjes!

MAAK FIGUURTJES MET WASHI TAPE

Je kan ook figuurtjes maken met washi-tape op jouw boeken! Je kan uit de tape cirkeltjes knippen, en deze op je boeken kleven. Met die bolletjes kan je een figuurtje maken. Of wat dacht je een diertje op jouw boek? Teken met een potlood het lichaam van een dier op het kaftpapier en kleef deze lijntjes dan af met washi-tape. Zo tover je allerlei beestjes op jouw boeken!

PLASTIFICEREN, KAN JE LEREN!

Boeken plastificeren is vaak een prutswerk, maar met dit filmpje wordt het een makkie! Boeken plastificeren doe je zo:

SCHOOLSPULLEN BIJ DREAMLAND

Ben je nu ook 100 % overtuigd dat kaften en schoolmateriaal versieren supertof is? Haal dan snel je schoolspullen in huis!