Kangourou: betaalbare & duurzame schoolspullen

Bij DreamLand zit speelsheid in ons DNA. De kleurrijke en vrolijke designs van onze schoolcollectie zijn daar een mooi voorbeeld van. Naast de pastelkleuren, die weer helemaal hot zijn, zetten we ook dit jaar volop in op duurzaamheid. We willen je dan ook blijven inspireren om te kiezen voor artikelen en processen die beter zijn voor het milieu en de samenleving.

KANGOUROU: BETAALBARE EN DUURZAME KWALITEIT

De schoolspullen van ons huismerk Kangourou zijn al jaren een topper binnen onze schoolcollectie. Met hippe designs, topkwaliteit en budgetvriendelijke prijzen scoort het Kangourou-schoolgerief elk jaar opnieuw. En nu komt daar nog een extra troef bij: duurzaamheid.

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om onze collectie nog duurzamer te maken. En we zijn trots op het resultaat: 100 % van de boekentassen, rugzakken, zwemzakken en pennenzakken uit de nieuwe Kangourou-collectie is gemaakt van duurzame materialen. De buitenkant van deze artikelen bestaat voor 100 % uit gerecycleerde petflessen.

Benieuwd? Ontdek nu de collectie van Kangourou:

Alles van Kangourou

En er is nog meer! Naast boekentassen, rugzakken, zwemzakken en pennenzakken, vind je nog heel wat ander milieuvriendelijk schoolgerief in onze Kangourou-collectie, denk maar aan schriften, mappen, kaftpapier en cursusblokken:

DRINKFLESSEN EN RUGZAKKEN

Meer en meer merken zetten in op duurzame materialen. Zo bestaan de rugzakken van Roxy, O’Neill en Satch uit ecologisch verantwoord materiaal. De schooltassen van Satch bestaan zelfs volledig uit gerecycleerde petflessen. Leuk weetje: er gaan maar liefst 31 gerecycleerde flessen in 1 rugzak!

Voor wie graag duurzaam naar de lagere school gaat, zijn de boekentassen en rugzakken van Ergobag en Pick & Pack niet te missen! De rugzakken van Ergobag zijn niet alleen ergonomisch, maar ook milieuvriendelijk. Dat laatste geldt ook voor Pick & Pack; beide merken willen hun ecologische voetafdruk dan ook zo klein mogelijk houden. Alle schooltassen van Pick & Pack zijn gemaakt van gerecycleerd polyester, dat op zijn beurt voor 100 % uit gerecycleerde petflessen bestaat. Dat betekent 70 % minder energie, 86 % minder water en 75 % minder koolstof in vergelijking met gewone polyesterstoffen. Bovendien is het leder dat in de tassen verwerkt wordt, veganistisch.

Bekijk alle duurzame schooltassen

VAN BROODTROMMEL TOT LUNCHBOX: DUURZAAM LUNCHEN

Een drinkfles en brooddoos zijn onmisbaar in elke boekentas of rugzak. Ze zijn er in allerlei vormen, formaten en kleuren én ze zorgen voor minder plastic afval.

Met het nieuwe Renew-gamma doet Sistema daar nog een ecologisch schepje bovenop. Plastic afval krijgt er een nieuw leven in de vorm van handige lunchboxen en drinkflessen. Elk artikel uit het assortiment bevat minstens 30 % gerecycleerd plastic.

DUURZAAM BUREAUMATERIAAL

Mag het ook op je bureau wat duurzamer? Het zijn niet enkel de rugzak merken die voor duurzaamheid gaan, ook bij andere bekende merken zoals Carioca, Bic en Leitz vind je ecologisch school- of kantoorgerief.

BOEKENTAS KLEUTER

Ook voor de allerkleinsten trekt DreamLand de kaart van de duurzaamheid. De rugzakken en accessoires van Affenzahn bijvoorbeeld. Die bestaan voor 50 % uit gerecycleerde petflessen. Bovendien is het productieproces van hun rugzakken een pak milieuvriendelijker dan gebruikelijk. Er wordt 20 % minder water en 50 % minder energie bij verbruikt, en er worden 60 % minder schadelijke stoffen uitgestoten. Want jong geleerd is oud gedaan.