Playstation 5 VR2

De PlayStation 5 VR2 headset laat je toe om in de virtuele wereld van jouw favoriete PlayStation 5 games te betreden! Beelden in 4k HDR zorgen voor een realistische ervaring, waarbij zelf eye tracking software wordt gebruikt om de ingame ervaring nog beter te maken. Wens je je PlayStation 5 console nog verder uit te breiden? Bekijk dan zeker ons aanbod PS5 controllers en PS5 headsets.

Artikelen (  1 - 2 van 2 )
:

De langverwachte Playstation 5 VR2 werd op 2 november 2022 aangekondigd door Sony via hun officiële PlayStation blog. In vergelijking met de vorige versie zijn er heel wat nieuwheden. Daarom lijsten we hieronder nog even de belangrijkste aspecten van de nieuwe PlayStation 5 VR2 headset op.


Beeld: De PS5 VR2 heeft een 4k HDR beeldkwaliteit. Dankzij het ingebouwde OLED scherm (per oog) zijn de kleuren en spelomgeving zeer realistisch en zal je dus in een mum van tijd ondergedompeld zijn in de virtuele wereld. De beelden worden weergegeven tot max 120 fps.


Geluid: In de PlayStation 5 VR2 headset zit een ingebouwde headset. Deze headset zal je niet enkel voorzien van geluid, maar ook van responsieve vibraties. Deze trillingen signaleren belangrijke gebeurtenissen in het spel, waardoor je zintuigen extra geprikkeld worden.


VR2 sense controllers: De PS5 VR2 wordt bestuurd dankzij de PlayStation VR2 Sense-controllers. Deze controllers met haptische feedback, vingerdetectie en nauwkeurige tracking zorgen voor een sublieme ervaring. Dankzij het ergonomische ontwerp zijn langere gamesessies van meerdere uren geen probleem.


Eye tracking: Om de spelervaring van de Virtual Reality Playstation games nog echter te maken voegde Sony eyetracking toe. Hierdoor zullen jouw ogen in het spel op dezelfde manier bewegen als in het echt. Dit laat spelers toe om makkelijker contact te leggen met andere spelers in de virtuele wereld.


Oude games: Games die geproduceerd werden voor de PlayStation VR werken helaas niet op de PlayStation VR2. Dit komt doordat er een heleboel nieuwe functionaliteiten in de PS5 VR2 zijn opgenomen.