Enkele tips om jouw zandbak te kiezen

Zand is leuk: niks korrelt, plakt, schept en graaft zo goed als zand. Het is 's werelds beste speel- en constructiemateriaal. Een beetje fantasie en alles is mogelijk. Zo wordt de zandbak de ene dag een echte bakkerij en de volgende dag een fantastische knikkerbaan.

Met of zonder bodem,
met of zonder deksel?

  • De zandbak én het zand moeten goed kunnen verluchten. Om het vocht te laten doorsijpelen, hebben de houten zandbakken van DreamLand geen bodem.
  • Een deksel houdt het zand proper. Zo vermijd je dat honden of katten er hun behoefte in gaan doen. Je kan ook een zeil gebruiken om de zandbak af te dekken; op die manier weer je ook ongedierte en vuil. Dan kunnen de kinderen meteen in het zand beginnen spelen als ze er zin in hebben.

Plastic of hout?

  • Een plastic zandbak hou je makkelijk schoon en kan je afsluiten met het deksel. Hij neemt meestal minder plaats in en is makkelijk op te bergen. Bij warm weer kan je 1 van beide schelpen vullen met water, zo heb je er meteen een plonsbadje bij!
  • Houten zandbakken kunnen gewoon blijven staan in weer en wind. Ze hebben geen bodem zodat het water makkelijk kan doorsijpelen.
    Het hout wordt bovendien onder druk geïmpregneerd met een houtbeschermmiddel. Deze behandeling is volledig onschadelijk voor kinderen én voor het milieu (bevat geen giftige stoffen). Het hout wordt zo beschermd tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Het zand

Je zandbak vul je best met witgewassen zand. Dit is heel proper, gezeefd en gewassen en daardoor zeker een aanrader voor kinderen van jonge leeftijd. Om een idee te geven: onze kleinste zandbak vul je met 30 kg zand, voor de grootste modellen heb je 180 kg nodig.

Hou je zand proper

Wist je dat…


je je zand kan reinigen met Realco Kid Pool, een onderhoudsproduct voor zwembaden? Dit is een geurloos en chloorvrij product. Als je hiervan regelmatig een kleine hoeveelheid aan het zand toevoegt, ben je er zeker van dat het zand altijd schoon is. Volg de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.