Schommels

Monteer je schommel

Heb je een schommel of speeltuig aangekocht? Dan kan je aan de slag om ze te monteren. De montage van een houten schommel kan een aantal uren in beslag nemen. Elke schommel en elk speeltoestel wordt geleverd in een handig montagepakket met een gedetailleerd montageplan. Je kan deze plannen ook terugvinden op onze DreamLand-website. De meer uitgebreide modellen vereisen een minimum aan handigheid. Schenk ook zeker voldoende aandacht aan de verankering van de speeltuigen. Eens de montage is afgerond, kan je er ook voor zorgen dat de omgeving van het speeltoestel veilig is.

De verankering: een absolute troef voor een veilige schommel

Veranker de schommel voor extra veiligheid en stabiliteit.

Metalen schommels

De poten van metalen schommels zet je vast met een betonijzer in een laag beton in een put van 30 x 30 x 30cm.

Onze tip!

Metalen schommels zijn lichter en zouden kunnen loskomen als de kinderen een beetje té enthousiast schommelen. De beton maakt de poten zwaarder waardoor ze in de grond blijven zitten!

Houten schommels of speeltorens

Veranker alle poten van houten schommels en speeltorens met grondankers.
Dit kan op 2 manieren:

  1. Draai de grondankers vast in de grond en vijs ze op de balken. Als de grond te hard is, kan je de grondankers vastzetten in een put.
  2. Zet alle poten vast in een put met stabilisé (1/3 cement + 2/3 zand + water).

Onze tip!

Water dringt overal in, zelfs in het kleinste scheurtje. Daarom raden wij jou aan om stabilisé te gebruiken voor de verankering van je houten schommel, een waterdoorlatend materiaal. Beton is hier niet geschikt voor: je loopt het risico dat de poot van je schommel na verloop van tijd in water gaat staan en verrotten, ondanks alle behandelingen!

Een veilige omgeving

Voor een zachte landing heb je een zachte ondergrond onder de schommel nodig, zoals gras of een dikke laag zand. Is dit niet het geval, dan kan je rubbertegels gebruiken om onder de schommel of onderaan de glijbaan te leggen.