meisje op trampoline

Hoe kies je een trampoline?

Alle trampolines die we bij DreamLand aanbieden werden zorgvuldig gekozen door onze trampoline-experten. Ze zijn dan ook kwalitatief en beantwoorden aan alle veiligheidsvoorschriften. Uiteraard kosten niet alle trampolines even veel. De prijsverschillen hebben dan ook meerdere oorzaken. We zetten de belangrijkste voor jou op een rij:


Inbouw of bovengronds?

Een inbouwtrampoline oogt mooi in je tuin en valt minder op. Maar je zal wel een kuil moeten graven en achteraf de grond afvoeren. Naargelang de ondergrond kan dit een zwaar werkje zijn. Wanneer je de trampoline verwijdert, blijft er ook een gat in je gazon achter.

Bij een opbouw trampoline maakt de ondergrond niets uit, zolang de grond maar vlak is. Een voordeel is ook dat je een opbouwtrampoline kan verplaatsen wanneer je dat wil. Bovendien zijn de meeste van onze trampolines voorzien van een handig kliksysteem waardoor je de trampoline heel snel kan monteren.


Grootte van de trampoline

De grootte van je trampoline hangt vooral af van je beschikbare ruimte. Hou er rekening mee dat je best aan elke kant 1 m vrije ruimte hebt.

Om ongevallen te vermijden is de gouden raad dat er maar 1 persoon tegelijk op de trampoline springt, maar we weten ook dat het met 2 of meer soms zoveel leuker is. Koop je trampoline dus niet te klein.

Naast de grootte kan je ook nog eens kijken naar het maximale draagvermogen van een trampoline (50 kg – 180 kg). Misschien willen mama of papa zich ook eens uitleven op de trampoline?Kwaliteit van de trampoline

1. Het frame

Het frame bepaalt in belangrijke mate de stabiliteit van je trampoline. De dikte van het staal en de diameter van de stalen buizen kan namelijk verschillen. Hoe dikker het staal en hoe groter de diameter, hoe steviger de trampoline. Ook het aantal poten bepaalt de stabiliteit. Bij DreamLand hebben we trampolines met 3 en 4 poten, voor een goede tot optimale stabiliteit.

2. De beschermrand

Bij de beschermrand zijn 3 zaken belangrijk: breedte, dikte en stevigheid. Een brede beschermrand zorgt ervoor dat de veren van de trampoline altijd afgedekt blijven. Een dikke beschermrand (2 à 3 cm) zorgt voor een zachte landing bij een eventuele val. Het omhulsel van stevige pvc maakt dat de beschermrand bestand is tegen weer en wind.

3. Veren

Belangrijk zijn ook goede veren. Deze zorgen ervoor dat je hoger, gecontroleerder en comfortabeler kan springen. Onthoud ook dat hoe langer de veren zijn en hoe meer veren de trampoline heeft, hoe meer springkracht je ontwikkelt. Conische veren zorgen er bovendien voor dat je, zonder extra inspanningen, nóg hoger springt.

4. Kwaliteit van het springdoek

Onze trampolines zijn uitgerust met springdoeken van soepele polypropyleen, een UV-resistent en waterdoorlatend materiaal. De duurdere modellen hebben een springdoek van USA permatron polypropyleen. Dit materiaal zorgt ervoor dat de rek langer in je springdoek blijft en deze dus langer meegaat.De uitstraling van je trampoline

Wanneer je een trampoline in je tuin zet maakt deze deel uit van het decor. Ben je fan van een mooi design? Kies dan een trampoline met een zwart frame. Dat staat niet alleen garant voor kwaliteit, vermits dit gepoedercoat en gegalvaniseerd is, maar het oogt ook nog eens heel mooi. Om het plaatje helemaal compleet te maken kan je ook kiezen voor een trampoline met een topring. Hierdoor blijft het veiligheidsnet strak gespannen en krijg je dus een moderne look.Welk veiligheidsnet voor je trampoline kiezen?

Om breuken en verwondingen te vermijden zijn alle opbouw trampolines voorzien van een veiligheidsnet. Belangrijk voor een veiligheidsnet is de opening en/of sluiting. Bij vangnetten met overlap kan je kind makkelijk en zelfstandig in en uit het net geraken en toch veilig springen. Bij beschermnetten met ritssluiting of velcro moet je kind er zelf voor zorgen dat de trampoline afgesloten wordt. Kleinere kinderen zullen dus wel een beetje hulp nodig hebben.

Trampolines met overlap

Trampolines met overlap

Trampolines met ritssluiting

Trampolines met ritssluiting

Trampolines met velcrosluiting

Trampolines met velcrosluiting