Hoe kies je je trampoline?

Niet alle trampolines zijn hetzelfde! DreamLand heeft voor jou alvast een selectie gemaakt van veilige en duurzame trampolines. Bovendien garanderen wij jou, zoals altijd, de laagste prijs-garantie voor trampolines van vergelijkbare kwaliteit.

De prijs en de kwaliteit van een trampoline hangen af van heel wat verschillende factoren:

De basis van elke trampoline: een stevige structuur

  • Het frame van een trampoline mag op geen enkel moment kromtrekken. Daarom biedt DreamLand enkel trampolines aan met minstens vier poten. Samen met de dikte van het staal en de diameter van de stalen buizen zorgen ze voor de nodige stabiliteit. Het frame van onze trampolines is zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant gegalvaniseerd. Zo krijgt het een beschermlaagje tegen roest. Daardoor gaat de trampoline langer mee en kan ze buiten blijven staan in weer en wind - zeker een pluspunt in ons Belgische klimaat.

De beschermrand van een trampoline

  • Een brede beschermrand zorgt ervoor dat de veren van de trampoline altijd afgedekt blijven. Zo raken er geen vingers of tenen tussen gekneld. Het omhulsel van stevige pvc maakt dat de beschermrand bestand is tegen weer en wind.
  • Een dikke beschermrand (2 à 3 cm) zorgt voor een zachte landing bij een eventuele val. Bij trampolinesets waarvan het veiligheidsnet aan de binnenkant hangt, kan de dikte van de beschermrand afnemen.

Naar de beschermranden

beschermrand

De springdoek van een trampoline

Ook de kwaliteit van de springdoek is van belang. Onze trampolines zijn uitgerust met springdoeken van soepele polypropyleen, een UV-resistent en waterdoorlatend materiaal uiterst geschikt voor trampolines voor recreatief gebruik. De duurdere modellen hebben een springdoek van permatron polypropyleen van Amerikaanse makelij. De springdoek mag niet te slap hangen zodat het tijdens het springen niet teveel doorzakt.

springdoek

Trampolines: Rechte of conische veren?

Goede veren, zowel rechte als conische, zorgen ervoor dat je hoger, gecontroleerder en comfortabeler kan springen. Volgens specialisten zijn je sprongen op een trampoline met rechte veren evenredig met je inspanningen. Conische veren zorgen ervoor dat je, zonder extra inspanningen, nóg hoger springt. Ben je van plan om vele acrobatische sprongen uit te voeren? Dan kies je best voor een trampoline met conische veren. Bij ons vind je trampolines met conische veren vanaf het Luxe-gamma.

Veilig natuurlijk

  • Een beschermnet aan de bovenkant is het ideale middel tegen blauwe plekken, builen, gekneusde knieën,… Bijna al onze beschermnetten zijn vervaardigd uit zacht polyester. Zo voorkom je irritatie of schaafwonden bij een eventuele val.
  • Al onze trampolines zijn TÜV/GS-gekeurd. Dat betekent dat een onpartijdige specialist ze gekeurd heeft op veiligheid.

Lees onze 9 tips voor veilig springen.

Onderhoud

  • Als je niet springt op je trampoline, bescherm ze dan tegen regen en zon met een beschermhoes.
  • Breek je trampoline af en berg ze binnen op tijdens de wintermaanden, zo gaat ze veel langer mee.

Naar de afdekzeilen

afdekzeilen

Ronde of rechthoekige trampoline?

Er bestaan zowel ronde als rechthoekige trampolines. Rechthoekige trampolines worden vaak gebruikt voor wedstrijden. Kinderen springen meestal liever op ronde trampolines. Extra leuk voor jou als ouder: bij ronde trampolines ben je namelijk sowieso meer geneigd om in het midden van de springdoek te gaan springen waardoor het trampolinespringen sowieso net iets veiliger is!