meisje op trampoline

Hoe kies je een trampoline?

Kies jouw trampoline in 1-2-3

Op zoek naar de beste trampoline voor jouw tuin? Wij bieden trampolines aan van hoge kwaliteit. Bij ons vind je zowel inbouw- als opbouwtrampolines in een ronde, ovale of rechthoekige vorm! Geef je voorkeur in, kies jouw favoriet en laat het springen beginnen!


Alle trampolines die we bij DreamLand aanbieden werden zorgvuldig gekozen door onze trampoline-experten. Ze zijn dan ook kwalitatief en beantwoorden aan alle veiligheidsvoorschriften. Uiteraard kosten niet alle trampolines even veel. De prijsverschillen hebben dan ook meerdere oorzaken. We zetten de belangrijkste voor jou op een rij:


Inbouw of bovengronds?

Een inbouwtrampoline oogt mooi in je tuin en valt minder op. Maar je zal wel een kuil moeten graven en achteraf de grond afvoeren. Naargelang de ondergrond kan dit een zwaar werkje zijn. Wanneer je de trampoline verwijdert, blijft er ook een gat in je gazon achter.

Bij een opbouw trampoline maakt de ondergrond niets uit, zolang de grond maar vlak is. Een voordeel is ook dat je een opbouwtrampoline kan verplaatsen wanneer je dat wil. Bovendien zijn de meeste van onze trampolines voorzien van een handig kliksysteem waardoor je de trampoline heel snel kan monteren.


Grootte van de trampoline

De grootte van je trampoline hangt vooral af van je beschikbare ruimte. Hou er rekening mee dat je best aan elke kant 1 m vrije ruimte hebt.

Om ongevallen te vermijden is de gouden raad dat er maar 1 persoon tegelijk op de trampoline springt, maar we weten ook dat het met 2 of meer soms zoveel leuker is. Koop je trampoline dus niet te klein.

Naast de grootte kan je ook nog eens kijken naar het maximale draagvermogen van een trampoline (50 kg – 180 kg). Misschien willen mama of papa zich ook eens uitleven op de trampoline?Kwaliteit van de trampoline

1. Het frame

Het frame bepaalt in belangrijke mate de stabiliteit van je trampoline. De dikte van het staal en de diameter van de stalen buizen kan namelijk verschillen. Hoe dikker het staal en hoe groter de diameter, hoe steviger de trampoline. Ook het aantal poten bepaalt de stabiliteit. Bij DreamLand hebben we trampolines met 3, 4, 6 en 8 poten, voor een goede tot optimale stabiliteit.

2. De beschermrand

Bij de beschermrand zijn 3 zaken belangrijk: breedte, dikte en stevigheid. Een brede beschermrand zorgt ervoor dat de veren van de trampoline altijd afgedekt blijven. Een dikke beschermrand (2 à 3 cm) zorgt voor een zachte landing bij een eventuele val. Het omhulsel van stevige pvc maakt dat de beschermrand bestand is tegen weer en wind.

3. Veren

Belangrijk zijn ook goede veren. Deze zorgen ervoor dat je hoger, gecontroleerder en comfortabeler kan springen. Onthoud ook dat hoe langer de veren zijn en hoe meer veren de trampoline heeft, hoe meer springkracht je ontwikkelt.

4. Kwaliteit van het springdoek

Onze trampolines zijn uitgerust met springdoeken van soepele polypropyleen, een UV-resistent en waterdoorlatend materiaal. Ze zijn stevig en duurzaam en vooral … je kan er zo goed op springen!De uitstraling van je trampoline

Wanneer je een trampoline in je tuin zet maakt deze deel uit van het decor. Ben je fan van een mooi design? Kies dan een trampoline met een zwart frame. Dat staat niet alleen garant voor kwaliteit, vermits dit gepoedercoat en gegalvaniseerd is, maar het oogt ook nog eens heel mooi. Om het plaatje helemaal compleet te maken kan je ook kiezen voor een trampoline met een topring. Hierdoor blijft het veiligheidsnet strak gespannen en krijg je dus een moderne look.Welk veiligheidsnet voor je trampoline kiezen?

Om breuken en verwondingen te vermijden zijn alle opbouw trampolines voorzien van een veiligheidsnet. Belangrijk voor een veiligheidsnet is de opening en/of sluiting. Bij vangnetten met overlap kan je kind makkelijk en zelfstandig in en uit het net geraken en toch veilig springen. Bij beschermnetten met ritssluiting of velcro moet je kind er zelf voor zorgen dat de trampoline afgesloten wordt. Kleinere kinderen zullen dus wel een beetje hulp nodig hebben.

Trampolines met overlap

Trampolines met overlap

Trampolines met ritssluiting

Trampolines met ritssluiting


Onze merken

Nu je weet waar je op moet letten, rest enkel de keuze van het merk. EXIT en Salta bieden stevige inbouw- en opbouwtrampolines. Beide merken bieden zowel rechthoekige als ronde trampolines aan, maar steeds van hoge kwaliteit. Verder zijn wij ook fier op onze eigen Optimum Skyline trampolines. Stevig, strakke look en duurzaam! Echte aanraders dus! Tenslotte bieden we ook trampolines van het merk Berg aan. Deze ronde, ovale en rechthoekige trampolines zijn van topkwaliteit.