Nieuwste schooltrends 2022

Elk jaar opnieuw vallen er heel wat nieuwe trends te ontdekken op de schoolbanken. Volg jij ze nauwgezet op of ga je liever je eigen weg? Een ding is zeker: wat je stijl ook is, je bent helemaal vrij om jezelf te zijn! Hou je van felle kleuren en prints? Ben je dol op zachte pasteltinten? Of is de duurzame trend helemaal jouw ding? Laat je inspireren door de trends voor dit schooljaar en ga lekker voor je eigen stijl!

Duurzaam schoolgerief

De voorbije jaren waren er al enkele schoolmerken die duurzamere artikelen op de markt brachten, en ook dit jaar zet die trend zich verder door. Het resultaat? Bij DreamLand vind je heel wat duurzamere schoolbasics: van rugzakken, balpennen, kleurpotloden en markers tot pennenzakken, brooddozen en drinkflessen. Ben je op zoek naar duurzamere en milieuvriendelijke schoolartikelen, dan vind je alles wat je zoekt bij DreamLand! Zo is maar liefst 60 % van de boekentassen, rugzakken en pennenzakken van ons huismerk Kangourou vervaardigd uit gerecycleerde materialen.

Pastel everywhere

De zachte snoepkleurtjes blijven ook dit schooljaar superpopulair. Van rugzakken en boekentassen tot schriften en mappen: pasteltinten zijn nog altijd helemaal in! Ze bevatten dan ook de ideale mix: ze zijn rustig, maar zorgen ook voor een vrolijke noot. En je creëert makkelijk variatie door verschillende kleuren met elkaar te combineren: een pastelblauwe map, een gele pennenzak, een roze rekenmachine, … Omdat de kleuren zich allemaal in dezelfde kleurrange bevinden, passen ze mooi bij elkaar en zorgen ze voor wat extra kleur en originaliteit op de schoolbanken.

Vulpennen, rekenmachines, kaftpapier, fluostiften, agenda’s, … Je kan het zo gek niet bedenken of je hebt het in … jawel, pastel! Neem zeker ook een kijkje in je DreamLand-winkel voor nóg meer pastelkleurige schoolartikelen.

Beestig leuke boekentassen

Kleintjes die gek zijn op dieren komen dit jaar ruim aan hun trekken met de ruime keuze aan dierenrugzakjes. Een rugzakje in de vorm van een vlinder, dino, lieveheersbeestje, vos, giraf of haai? Bij de Zoo Pack-rugzakjes van Skip*Hop vindt je kleintje vast zijn of haar lievelingsdier. En ook de rugzakjes in de vorm van een draak, tijger of koala van Affenzahn zijn er speciaal voor kleine dierenliefhebbers!

Hippe prints

Nog een blijver dit schooljaar zijn de kleurrijke en exotische prints. En vooral dierenmotieven spannen daarbij de kroon. Schrik dus niet als je aan de schoolpoort boekentassen met ijsberen, zwanen, toekans, dino’s, unicorns of tijgers ziet passeren! Ook andere vrolijke patronen vallen erg in de smaak, denk maar aan regenbogen, hartjes of kersjes.

Exclusief bij DreamLand

Wil je als eerste de leukste schoolspullen van Kickers, Lässig, Jeune Premier, Stones and Bones in huis hebben? Spring dan snel binnen in je DreamLand-winkel of neem een kijkje op dreamland.be en ontdek de exclusieve schoolcollecties!

Nieuw bij DreamLand

Bij DreamLand gaan we steeds op zoek naar de leukste nieuwe schoolspullen! Sinds vele jaren hebben we ook een eigen merk voor schoolartikelen: Kangourou. Benieuwd? Ontdek het snel!

Helden en idolen

En ook de helden en idolen zijn terug van nooit weggeweest. Boekentassen en schoolgerief van LEGO®, Mario™, Pokémon, Frozen, Paw Patrol: ook dit jaar duiken ze veelvuldig op aan de schoolpoort.