Puzzels

               

Puzzels hebben meer dan één voordeel: ze verbeteren de concentratie, motorische vaardigheden en sociale en probleemoplossende vaardigheden. Met deze puzzel oefenen je kinderen hun motorische vaardigheden door de puzzelstukjes op de juiste plaats te leggen. Ook stimuleert het hun concentratie en coördinatie. De volwassenen kunnen niet achterblijven! Puzzels als deze met honderden of duizenden stukjes zijn een geweldige manier om te ontspannen.

Artikelen (  1 - 48 van 227 )
:

Kleuterpuzzels

Puzzeltegels, eerste puzzels en houten puzzels zijn over het algemeen gericht op een zeer jong publiek, van enkele maanden tot 2 jaar. Met deze puzzels zal je peuter de geneugten van het puzzelen kunnen ontdekken terwijl hij tegelijkertijd zijn motorische vaardigheden en concentratie verder ontwikkelt.


Puzzels voor kinderen van 3 tot 5 jaar

Puzzels voor kleuters hebben vaak niet meer dan 50 stukjes en zijn daarom gericht op een jong publiek van 3 tot 5 jaar. Op deze leeftijd leert je kind zich concentreren en met deze puzzel doet hij of zij dat op een leuke en speelse manier.


Puzzels voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Puzzels-basisniveau bestaan uit maximaal 500 stukjes en zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Het niveau is bedoeld om te groeien en je kind zal dus harder moeten nadenken om deze puzzel te kunnen oplossen. Zo leren ze op een speelse manier geduld te hebben en zich te organiseren: ze zullen hun probleem in verschillende delen moeten opsplitsen om de hele puzzel te kunnen oplossen. Als de puzzel eenmaal in elkaar is gezet, zal je kind meer zelfvertrouwen krijgen.


Puzzels voor kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen

Puzzels-gevorderd omvat alle puzzels met meer dan 1.000 stukjes. Ze zijn dus geschikt voor kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen. De kunst van het puzzelen is voor volwassenen ook de kunst van het zich ontspannen. Het puzzelen voert je even weg van de realiteit.