Fietsen: De juiste maat

Je kind heeft al een heuse weg afgelegd en is klaar voor het echte werk: fietsen op twee wielen! Belangrijk is dat je best wacht totdat je oogappel zelf interesse toont om het aan te leren.

Gemeten en goedgekeurd

Maar hoe kies je nu de juiste fiets? Om je daarbij te begeleiden, heeft DreamLand een handige fietsmeter opgesteld:

Zoefff! De fiets op...

Bij DreamLand vind je een ruime keuze aan fietsen voor klein en groot. Je oogappel zal supertrots zijn wanneer je samen zijn of haar eerste fiets kiest!

Als je een kinderfiets kiest, moet je rekening houden met de lengte van je kind. De geschikte wielmaat, uitgedrukt in inches, hangt namelijk af van de lengte van je kind. Een tip: als je kind op de fiets zit, moet het makkelijk met beide tippen aan de grond kunnen.

Vanaf ongeveer 150 cm past een kind op een fiets voor volwassenen met een klein frame en 26 inch-banden.

Duurzaam

Omdat we bij DreamLand voor duurzaamheid staan, zijn al onze fietsen vervaardigd uit de beste materialen. Onze metalen lagers en spaken gaan net als onze luchtbanden veel langer mee dan de goedkopere varianten.

Safety first!

Trekt je fietsertje voor het eerst de baan op? Denk er dan aan om samen een helm te kopen. Bij DreamLand vind je niet alleen de stevigste, maar ook de coolste, verstelbare fietshelmen die je maar kan bedenken!

Dankzij de verstelbare hoofdomtrek bepaal je zelf hoe strak de helm komt te zitten. Bedenk wel dat de helm goed moet aansluiten rond het hoofd en recht hoort te staan. Hij mag niet naar voren of naar achteren schuiven. Test dit uit voordat je de sluiting onder de kin dichtdoet.

Opgelet: wanneer je online je fiets bestelt, dien je hem nog zelf te monteren. Koop je hem in de winkel is hij meteen klaar voor gebruik.

Ontdek hier het uitgebreide DreamLand-assortiment aan fietsen, helmen en andere accessoires.

Wil je je kind leren fietsen?

Lees dan zeker de tips uit het Let’s Bike-programma van DreamLand!