Kijk uit spelling en meetkunde, ik kom eraan!

Tijd voor de lagere school, tijd voor een eerste echte boekentas! Je oogappel zal zeker de schooltas vinden die z’n hartje sneller zal doen slaan! Met onze raad zal je de juiste keuze zeker maken. Klaar? Laten we beginnen!

Hoe groot moet je boekentas zijn in de lagere school?

De breedte van de boekentas hangt af van het leerjaar waarin je kind zich bevindt. De boekentas moet dezelfde breedte hebben als de schouders van je kind:

 • 39 cm voor het 1ste, 2de en 3de jaar
 • 44 tot 48 cm voor het 4de, 5de en 6de jaar

Bovendien moet de boekentas groot genoeg zijn om boeken, mappen en schriften weg te steken maar ook je lunch en je pennenzak.
Ontdek ons ruim aanbod boekentassen voor jongens en meisjes!

Alle Boekentassen
Hoe groot moet je boekentas zijn?
Superheld of hip motief op je boekentas

Kies zelf de coolste of hipste boekentas of rugzak!

Er zijn eindeloos veel verschillende boekentassen, trolleys en rugzakken. Laat je kind zelf het motief, de superheld of het film- of tekenfilmpersonage op de rugzak of boekentas kiezen. Denk maar aan Spider-Man, Star Wars, Disney Frozen of Disney Princess. Ontdek het hele aanbod bij DreamLand en in de webshop. Je jongen of meisje zal met nóg meer plezier naar school gaan!

Alle rugzakken

Reflectoren zorgen voor je veiligheid!

Gaat je kind te voet of met de fiets naar school? Geef dan de voorkeur aan een boekentas met veiligheidsreflectoren. Je kind zal zo goed zichtbaar zijn in de schemering en het verkeer.

De Kipling BeSeen collectie is hiervoor uitermate geschikt. De collectie staat helemaal in het teken van veiligheid in het verkeer. Zo hebben de rugzakken een reflecterende stof en extra reflecterende details. Sommige modellen hebben zelfs speciale LED-lampjes!

Alles van Kipling
Boekentas makkelijk te openen?
Borstriemen op je rugzak

Waar op te letten om je rug te sparen

 • Zorg ervoor dat de schouderriemen goed aangespannen zijn. De boekentas moet eveneens goed tegen de rug steunen zodat het gewicht mooi verdeeld wordt! Kies ook voor gewatteerde schouderriemen, deze zijn zoveel comfortabeler.
 • Leg aan je kind uit dat je een boekentas of rugzak best altijd op beide schouders draagt. Als je het gewicht goed verdeelt over beide schouders, en de schouderbanden goed aanspant, dan belast je jouw rug het minste.
 • Hou in het achterhoofd dat je rugzak of boekentas niet meer mag wegen dan 10 % van je totale lichaamsgewicht. Veel scholen spannen zich in om het totale gewicht van de rugzakken van leerlingen naar beneden te halen. Dat doen ze door kluisjes te installeren, boeken in de klas te bewaren en dergelijke.
 • Let er tot slot op dat je kind geen onnodige dingen mee naar school neemt. Kennis is vaak al zwaar genoeg!
Alle boekentassen

Hoe gebruik je een trolley?

Heeft je kind liever een trolley-boekentas? Enkele nuttige tips:

 • Het is belangrijk dat de boekentas afwisselend met de rechter- EN linkerhand wordt voortgetrokken.
 • Een dubbele uitschuifbare handgreep vergroot de stabiliteit.
 • Wieltjes geïntegreerd in de bodem van de boekentas zijn esthetischer dan wieltjes onderaan de boekentas.
 • Geef de voorkeur aan afneembare schouderriemen die je kan wegsteken. Deze zullen dan niet over de grond slepen wanneer je kind z’n tas achter zich aan trekt!
 • Moet je jouw trolley optillen? Buig dan door je knieën en hou je rug recht, zodat je die niet te zwaar belast.
 • Trolley boekentassen
  Trolley boekentas

  Ontdek de leukste boekentassen, rugzakken en trolleys

  Profiteer van de ruimste keuze aan boekentassen, trolleys en –rugzakken in je DreamLand-winkel en in onze webshop. Geniet van ons aanbod aan de laagste prijzen. Van de bekendste merken zoals Kipling en Kickers tot de grootste helden van K3 tot Spider-Man, bij DreamLand vind je altijd jouw smaak!