speelgoed van het jaar

Het Speelgoed van het Jaar 2018

Het is niet altijd makkelijk om het juiste speelgoed voor je kinderen te kiezen. Want waar let je eigenlijk op? Of het snel stuk gaat, leuk blijft om mee te spelen of educatief verantwoord is? Geen nood, want elk jaar maakt een vakjury een selectie van het beste speelgoed op de markt. DreamLand zet hieronder alle genomineerden en winnaars op een rijtje.Educatief & technologisch speelgoed

Winnaar : Clementoni Coding lab MIND robot designer

De MIND ontwerper is de nieuwe intelligente robot die kinderen helpt bij het leren coderen en ontwerpen. Hij ondersteunt hen bij het ontdekken van rekenkunde en meetkunde op een speelse en leuke manier.


Gezelschapsspellen voor kinderen

Winnaar: Resto Presto

Zoals een ober in een overvol café zwenk je tussen obstakels om de glazen op tijd aan tafel te brengen. Breng je dit tot een goed einde dan krijg je een dikke fooi. Zo niet, vliegen de glazen in het rond!


Denk-en logicaspellen

Winnaar: Doornroosje Deluxe

Ontdek dit superleuke denkspel voor de allerkleinsten. Speel als Doornroosje, ridder of draak en breng de opdrachten tot een goed einde. Vind je weg door het doolhof of blokkeer de route naar het kasteel.


Gezelschapsspellen voor het hele gezin

Winnaar: When I dream

Echt een droom van een spel! Raad als Dromer wat er op de kaartjes staat. Geef als Droomgeest goede hints en zet de Dromer op het verkeerde spoor als Zandmannetje of Boeman.


Collectibles

Winnaar: Poopsie Surprise

Eenhoorndrolletjes van slijm in alle kleuren van de regenboog, klinkt dat jou als muziek in de oren? Dan is Poopsie Slime helemaal jouw ding!


Buitenspeelgoed

Winnaar: Laser Game Recoil GPS starter set

Fan van lasergames? Waag je dan aan de ultieme 'First Person Shooter'-spelervaring van Recoil! Met augmented reality verander je welke locatie dan ook in een ware warzone.


Constructiespeelgoed

Winnaar: Ravensburger GraviTrax Starter set

Bouw een spectaculaire kogelbaan vol actie en gebruik de zwaartekracht en magneetkracht om je knikkers naar de finish te brengen.


Speelwereld

Winnaar: PLAYMOBIL Knights 9340 Mobiele aanvalstoren van de dwergen

De dwergen bereiden een kasteelaanval voor! Ze maken hun wapens in de smederij en laden ze in de mobiele toren. Klaar! Laat het gevecht beginnen…


Creatief speelgoed

Winnaar: Nebulous Stars Galaxy Wish Jars

Vul en versier deze potjes. Hoe mooier je ze maakt, hoe meer feetjes en goede geesten je wenspotjes zullen aantrekken. Het ideale plekje om je wensen in te bewaren!


Poppen

Winnaar: Luvabella

Neem Luvabella in je armen en je wordt op slag verliefd op deze interactieve babypop! Ze kan schaterlachen, eten, aan haar flesje drinken... Het is net een echte baby! Wat leer jij haar?


Eerste leeftijd speelgoed

Winnaar: SmartMax My First Tractor Set

Met de My First-collectie van SmartMax kan je kindje ontdekken hoe magneten werken. In deze set zit alles om een leuke tractor met diertjes te bouwen. Die hoeven er trouwens niet zo gewoon uit te zien, want alle onderdelen kan je met elkaar verbinden. Met een beetje creativiteit maak je zo de gekste combinaties!


Hightech

Winnaar: Silverlit robot Robo Chameleon

Net als een echte kameleon verandert deze Robo Chameleon van Silverlit van kleur, gaan z'n ogen alle kanten uit en vangt hij eten met z'n lange tong. Help 'm via de afstandsbediening om lekkere hapjes te pakken te krijgen!