speelgoed van het jaar

Het Speelgoed van het Jaar 2017

Het is niet altijd makkelijk om het juiste speelgoed voor je kinderen te kiezen. Want waar let je eigenlijk op? Of het snel stuk gaat, leuk blijft om mee te spelen of educatief verantwoord is? Geen nood, want elk jaar maakt een vakjury een selectie van het beste speelgoed op de markt. DreamLand zet alle winnaars en genomineerden op een rijtje.Speel je slim

Winnaar: Clementoni Spelend Leren Sprekende educatieve robot DOC

Met DOC wordt programmeren kinderspel! Tegelijk leert je kleine programmeur ook cijfers, letters, woorden, kleuren en dieren (her)kennen. Spelend leren is nog nooit zo leuk geweest!


Lekker creatief

Winnaar: Goocheldoos Marvin’s iMagic met interactieve trucjes

Download de app op je smartphone en wordt meteen een goochelaar van de nieuwste generatie! Herlaad de batterij van je smartphone met de aanraking van 1 vingertop, raad de kaart die verstopt zit in een doos, tover voorwerpen tevoorschijn vanuit het niets… Verbaas groot en klein met deze en verschillende andere trucjes!


High-tech speelgoed voor kinderen

Winnaar: LEGO Boost 17101 Creatieve gereedschapskist

Met LEGO Boost kan jouw ingenieur in spe zelf een robot bouwen, en vooral: programmeren! Want via de app stel je op ’n speelse manier verschillende acties in. Je kind kan wel 5 verschillende modellen bouwen. Welke zal de favoriet worden?


Bijzondere poppen en figuren

Winnaar: VTech Pop Little Love Suzy en haar puppyvriendje

Samen zingen, samen spelen en het hondje kunstjes leren: je kindje kan het allemaal met pop Suzy en haar schattige puppy. Speel met 1 van hen of met allebei samen. Hoe meer je met ze speelt, hoe beter ze op elkaar gaan reageren. En Suzy geeft jou af en toe tips om goed voor je puppy te zorgen. Kortom: speelgoed met een hoog knuffel- en speelgehalte dat het zorggedrag van jouw oogappel stimuleert.


High-tech speelgoed voor peuters

Winnaar: VTech Kidizoom Flix

Leuke herinneringen vastleggen van al je belevenissen? Dat is kinderspel met de Kidizoom Flix van VTech! Met dit interactieve vriendje kan je verrassend veel: filmpjes en foto’s maken en ze nadien bewerken met effectjes zodat ze nóg leuker zijn. De Kidizoom Flix kan ook je kamer in de gaten houden: zet ‘m in bewakersfunctie, dan neemt hij een foto van élke indringer!

Je merkt het: deze action cam op kindermaat is helemaal klaar om samen met jou grootse avonturen te beleven!


Naar buiten

Winnaar: Laser X Real-Life Laser Gaming Experience

Laser X, da’s de ultieme laser game ervaring! Spreek af met je vrienden die ook een Laser X-pistool hebben, bevestig de ontvanger op jullie borstkas, verdeel jullie in 2 kampen (rood of blauw) en bereid jullie voor op de strijd! Binnen, buiten, overdag of in het donker: je kan er overal mee spelen! Maak gebruik van de tips van je interactieve coach en het bereik van 60 m om alle anderen te verslaan. In welk team zit jij?


Speel je slim

Winnaar: Jump In’

Breng de konijntjes veilig naar hun hol. In hoeveel sprongen? Dat kom je te weten op het opdrachtenkaartje. En als de vossen op de proppen komen, wordt het pas echt moeilijk! Een heerlijke breinbreker van SmartGames met 60 uitdagingen.


Voor de beginnende spelers

Winnaar: Sneeuwwitje Deluxe

Het magische sprookje, nu in een denkspel voor kleintjes vanaf 4 jaar, met 48 opdrachten! Sneeuwwitje, de dwergen en de boze heks moeten het juiste plekje krijgen in het huis. Weet jouw kindje de oplossing? Open samen de luikjes om te controleren of het klopt.


In goed gezelschap

Winnaars: Unlock! en Griezelgraf

Een Escape Room bij je thuis, het kan met Unlock! Je hebt 1 uur om te ontsnappen. Puzzels oplossen, aanwijzingen vinden, je brengt het alleen tot een goed einde als je samenwerkt! Klaar voor de spanning? In Griezelgraf help je Oscar het skelet ontsnappen. Blaas zoveel mogelijk je kaarsje uit, maar let op voor de groene ogen van de boze nachtwaker!


Drones

Winnaar: Nikko drone Air Elite 220 FPV Pro

Je waant je op slag in de cockpit van een vliegtuig als je de afstandsbediening van deze drone in de hand neemt. De Air Elite stuurt (zonder vertraging!) beelden door naar het scherm van de afstandsbediening. Maar dat is nog niet alles: je kan de avonturen van je drone ook volgen via de FPV-bril! En daar bovenop voert deze drone niet minder dan 16 verschillende stunts uit als je op de snelknop drukt. Je merkt het: deze drone staat gelijk aan spektakel!